SEGRE

ESNOTICIA

Desinfecten les dos residències de la Pobla

Segona neteja al Centre Geriàtric del Pirineu, i per primera vegada s’actua a l’equipament municipal Verge de la Ribera, que es manté sense contagis entre els usuaris

Dos treballadors desinfecten un dels centres de la Pobla.

Dos treballadors desinfecten un dels centres de la Pobla.AJUNTAMENT DE LA POBLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una empresa especialitzada va desinfectar dijous les dos residències d’ancians de la Pobla de Segur. Al Centre Geriàtric del Pirineu va ser la segona vegada que es portaven a terme treballs de desinfecció. La primera vegada van ser els membres de la Unitat Militar d’Emergència els encarregats de fer la neteja després de detectar-se un focus important de contagis. El centre ja suma dotze morts per Covid-19.

L’alcalde de la Pobla, Marc Baró, va explicar que de moment a l’altre centre assistencial de la població, Verge de la Ribera, encara no s’ha registrat cap cas de contagi, encara que la neteja i desinfecció es va fer com a mesura de prevenció per frenar la propagació del virus. “La Pobla és una localitat petita i és necessari prendre totes les mesures necessàries de seguretat per evitar que altres usuaris es contagiïn”, va dir.

S’ha de recordar que al Centre Geriàtric del Pirineu s’està duent a terme l’assaig clínic contra el coronavirus del doctor Oriol Mitjà, i és un dels disset centres catalans que participen en la prova. L’objectiu és disminuir la incidència de noves infeccions i reduir la transmissió del virus. El tractament s’aplica a dotze residents i tres treballadors.

Per la seua part, un equip especialitzat de la Subinspecció General de l’Exèrcit-Est Pirinenc va desinfectar ahir la residència Comtes d’Urgell de Balaguer, on també s’ha detectat un brot de coronavirus amb més d’una vintena de casos. Val a recordar que una empresa contractada per la conselleria de Treball i Assumptes Socials ja va dur a terme una desinfecció l’1 d’abril.

Per la seua banda, la conselleria de Salut va confirmar dos morts més a les residències de les comarques de Lleida pel coronavirus, la qual cosa eleva la xifra de finats en geriàtrics a 49. Salut va assegurar que hi ha onze centres amb casos de Covid-19 a la demarcació i que el total d’usuaris infectats és de 143. A més, hi ha 27 residents hospitalitzats i 164 professionals en aïllament preventiu o amb símptomes del virus.

tracking