SEGRE

ESNOTICIA

Torra anima a “tancar” municipis turístics i aquests li demanen ajuda

Per frenar l’arribada dels propietaris de segones residències del Pirineu

Imatge d’un control dels Mossos d’Esquadra dijous a l’Ll-11 a l’altura dels Alamús.

Imatge d’un control dels Mossos d’Esquadra dijous a l’Ll-11 a l’altura dels Alamús.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, va animar ahir els ajuntaments dels municipis turístics a blindar els accessos per carretera per evitar que arribin els propietaris de segones residències. En una entrevista a RAC1, Torra va insistir que l’objectiu és no sobrecarregar els hospitals i evitar contagis. Davant d’aquestes declaracions, els ajuntaments demanen ajuda a la Generalitat per “blindar-se davant dels forans”. En aquest sentit, l’alcalde d’Esterri d’Àneu, Pere Ticó, va explicar que “no és la meua feina bloquejar les vies d’accés, ja que això correspon al Govern”, i va animar els veïns “a denunciar aquells que se saltin el confinament, com ja han estat fent”. Ticó va lamentar també la poca eficàcia dels dispositius policials. S’ha de recordar que tant Esterri com Sant Llorenç de Morunys denunciaran davant dels Mossos els que se saltin el confinament (vegeu SEGRE de dijous).

Per la seua banda, l’alcalde del Pont de Suert, Josep Antoni Troguet, va explicar que han demanat a la conselleria d’Interior i a la subdelegació del Govern que intensifiquin els controls d’accés a l’Alta Ribagorça. Va apuntar que es tracta d’una mesura “preventiva davant d’un pont festiu llarg”. L’alcalde de Sort, Raimon Monterde, va demanar en una carta publicada al web del consistori als forans que no vagin al municipi perquè “el sistema de salut del Sobirà no disposa d’equips i personal suficient per atendre les urgències que es derivin de l’arribada de malalts de coronavirus”.

Així mateix, la Guàrdia Urbana de Lleida va denunciar dijous quatre conductors que es dirigien a la segona residència (vegeu més informació a la pàgina 19).

Imatge d’un control dels Mossos d’Esquadra dijous a l’Ll-11 a l’altura dels Alamús.

Imatge d’un control dels Mossos d’Esquadra dijous a l’Ll-11 a l’altura dels Alamús.AMADO FORROLLA

tracking