SEGRE

Lleida recupera els trens de rodalies a Barcelona, però limitats pel coronavirus

Els combois tornen a circular tant a la línia de la costa com a la de Manresa

Un dels trams més danyats a Vinaixa, reconstruït amb mesures per evitar noves inundacions

Lleida recupera els trens de rodalies a Barcelona, però limitats pel coronavirusMaite Monné

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida recupera avui els trens de rodalies, després d’una setmana en què la línia de l’AVE ha estat l’única opció per viatjar en ferrocarril sense transbords fins a Barcelona. D’una banda, els combois de la línia de Manresa (R-12) es posen de nou en marxa després de parar el passat dia 6, en el marc de mesures arran de la pandèmia del coronavirus. D’una altra, tornarà a entrar en servei la línia de la costa (R-13 i R-14), una vegada finalitzada la reconstrucció dels trams destrossats per les inundacions del mes d’octubre passat. Durant sis mesos, els viatgers d’aquesta línia han recorregut en busos el tram entre la capital del Segrià i l’Espluga de Francolí. Allà agafaven el tren per completar el trajecte fins a Tarragona i Barcelona.

De fet, el primer viatge de la jornada a la línia de la costa des de Lleida serà encara en bus, ja que el comboi és a Barcelona. Una vegada arribi a l’estació lleidatana, el servei recuperarà la normalitat. Tampoc no es prestarà amb tren el primer trajecte d’avui a Barcelona a la línia de Manresa. Tot i que les dos tornaran a funcionar, fonts de Renfe van recordar que ho faran d’acord amb les restriccions establertes amb caràcter general amb motiu de l’alerta sanitària. El servei funcionarà al cinquanta per cent i només en hores punta podrà arribar al 63% respecte als horaris habituals. Reparar els greus danys a la línia de la costa ha exigit una inversió de 28,3 milions i Adif ha pogut avançar un mes la data prevista per reobrir-la. La reconstrucció ha servit per implementar mesures per prevenir futures inundacions. S’ha aixecat la via i la catenària en 2,6 quilòmetres i s’han reposat 5.200 metres de carrils, 22.000 metres de cable, 45 pals d’electrificació, 4.334 travesses i 11.950 metres cúbics de balast. A més de la circulació de trens de passatgers, també quedarà restablert el tràfic de mercaderies per aquest corredor ferroviari a través de Tarragona.

Val a recordar que un tren de viatgers està aturat a l’estació de les Borges des del temporal de l’octubre. Des d’aleshores, ha patit vandalisme.

tracking