SEGRE

ESNOTICIA

Aïllats els pacients del Seminari de la Seu per un possible contagi

L’alcalde anuncia la mort de la tercera víctima del Covid-19 al Sant Hospital

Aplaudiments a la residència del Carme de Tàrrega - Bombers, Mossos d’Esquadra i Policia Local de Tàrrega van dedicar ahir aplaudiments al personal sanitari i als ancians de la residència Llar d’Avis del Carme de la capital de l’Urgell, q ...

Aplaudiments a la residència del Carme de Tàrrega - Bombers, Mossos d’Esquadra i Policia Local de Tàrrega van dedicar ahir aplaudiments al personal sanitari i als ancians de la residència Llar d’Avis del Carme de la capital de l’Urgell, q ...SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, va anunciar ahir a la nit a través de les xarxes socials la tercera mort d’un pacient del Sant Hospital per Covid-19 i el confinament dels pacients traslladats al Seminari per les sospites de contagi d’un dels usuaris, que va ser derivat a l’hospital. Al tancament d’aquesta edició, aquest malalt esperava els resultats del test PCR, encara que la seua evolució era favorable. El Sant Hospital té quatre malalts de coronavirus i dos pendents de resultats de l’analítica. El 20 de març passat van ser traslladats al Seminari de la Seu, habilitat per la crisi sanitària, divuit usuaris de la residència assistida i de la unitat sociosanitària del Sant Hospital.

D’altra banda, residències de Lleida privades, concertades i col·laboradores de la Generalitat van denunciar ahir manca de material, de personal i de tests per fer front al virus, que fins dilluns s’havia cobrat la vida de 85 usuaris dels geriàtrics de la demarcació. Davant d’aquesta situació, 22 residències del Segrià, Garrigues, Pla i Noguera s’han unit per ajudar-se entre si i comparteixen material de protecció i mètodes de treball. Fonts pròximes van assegurar que les mascaretes i les bates arriben amb “comptagotes”. Van assenyalar que la conselleria de Salut només fa tests en geriàtrics amb casos o ancians amb símptomes i van defensar que s’haurien de fer “almenys” a tots els treballadors. Van explicar que la Generalitat vol que les mútues es facin càrrec dels tests a les residències on no hi ha hagut contagis. Dilluns Salut va començar a fer proves als centres d’Àger, la Fuliola, la Pobla de Segur i Vielha. Hi ha geriàtrics, van afegir, en els quals “els professionals fan treballs que no els corresponen” i van assegurar que “la gent no s’apunta” a les ofertes de treball que vehicula la Generalitat.

Ahir van morir tres residents de la Llar de Sant Josep de Lleida, la qual cosa eleva els morts en aquest centre a 29, segons UGT.

En un altre ordre, la Diputació ha cedit dos vehicles per facilitar la recollida i transport dels tests que es duen a terme en centres sanitaris i socials. També ha comprat cinc impressores 3D per elaborar material de protecció per als sanitaris.

tracking