SEGRE

ESNOTICIA

El trànsit a l'autovia augmenta un 13% el primer dia de desconfinament parcial

La Generalitat va repartir ahir 1.500 mascaretes facilitades per l’Estat a les estacions de tren i bus de la capital || La Diputació en distribueix 50.000 més i 1.200 ulleres protectores als ajuntaments

Les mascaretes que la Diputació repartirà per tota la província.

Les mascaretes que la Diputació repartirà per tota la província.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El trànsit a l’autovia A-2 al seu pas per Soses va augmentar ahir un 13% respecte al dimarts de la setmana passada, quan el confinament era total tret de per als que treballen en activitats essencials. Segons dades del Servei Català de Trànsit, un total de 5.113 vehicles van passar per aquest tram d’autovia fins a les 12 del migdia, davant dels 4.486 de fa una setmana. Tanmateix, el trànsit és un 47% inferior al que hi havia abans que es limités la mobilitat, ja que un dimarts laborable solen circular de mitjana 9.537 vehicles fins al migdia. Així mateix, és un 10% menor que en el període de confinament parcial previ a la paralització del gruix de l’activitat econòmica, quan era de 5.642 vehicles.

A Lleida ciutat, ahir també hi va haver un petit augment del trànsit de vehicles privats, però no de l’ús del transport públic. Així ho va assegurar el responsable d’Autobusos de Lleida, Carles Soldevilla, que va dir que les xifres d’usuaris dels autobusos van ser “pràcticament idèntiques” a les de les últimes setmanes. “Els conductors sí que han notat un augment del trànsit, no de viatgers a l’autobús”, va indicar. Precisament, els usuaris del transport públic van ser els destinataris dels punts de repartiment gratuït de mascaretes instal·lats a l’estació de Renfe i a l’interior i exterior de la d’autobusos a Lleida ciutat. La delegada de la conselleria d’Interior, Montserrat Meseguer, va informar que mossos i voluntaris de Creu Roja i Protecció Civil van repartir 1.500 màscares, que formen part de les 98.000 que l’Estat va entregar per donar-les als treballadors de la província. L’entrega de les màscares en aquests punts també es farà avui a partir de les 6.30 hores fins a les 12 del migdia.

Tot i créixer, el trànsit a l’A-2 va ser un 10% inferior al del primer període de confinament parcial

“En funció de com vagi decidirem si ho fem més dies”, va assenyalar. El repartiment de les mascaretes és competència de la Generalitat, que ha adoptat el criteri de prioritzar el repartiment ahir i avui només a les ciutats de més de 30.000 habitants.

Aquesta decisió va ser censurada pel primer secretari del PSC a Lleida, Òscar Ordeig, que va assegurar sentir-se “indignat” perquè “el Govern oblida i arracona el Pirineu al no incloure el territori en el repartiment”. D’altra banda, el grup municipal del PSC preguntarà avui al govern de la Paeria si reestructurarà la xarxa de busos i posarà en marxa el transport a demanda a l’Horta per donar servei als ciutadans que ho necessitin, després d’haver-se recuperat part de l’activitat.

Mentrestant, avui arribaran als ajuntaments les 50.000 mascaretes i 1.200 ulleres de protecció adquirides per la Diputació, que ahir va confeccionar els lots i els va enviar als consells comarcals, encarregats de la distribució. El material està destinat prioritàriament al personal municipal i la Diputació s’ha reservat 1.000 mascaretes i 50 ulleres.

tracking