SEGRE

FESTES CONFINAMENT

Mollerussa trasllada la celebració de Sant Isidori a les xarxes socials

L’alerta sanitària impedeix la majoria d’actes, tret del pregó i el premi literari

La parròquia va publicar ahir un vídeo com a pregó de festes.

La parròquia va publicar ahir un vídeo com a pregó de festes.AJUNTAMENT DE MOLLERUSSA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mollerussa va iniciar ahir les festes de Sant Isidori, una setmana de celebracions que enguany es quedarà pràcticament sense actes per al crisi sanitària del soronavirus. Només hi ha unes quantes excepcions: la primera va ser el pregó de festes, que va tenir lloc ahir i va ser a càrrec del rector Alfons Bustos i de l’alcalde, Marc Solsona. No hi va haver convidat especial com en anys anteriors. En un vídeo publicat en xarxes socials i mitjans municipals, Bustos va assegurar que Sant Isidori “no és un amulet que ens deslliurarà de la pandèmia” però que ha de contribuir a la solidaritat entre els veïns. Per la seua part, Solsona va destacar el component cultural d’aquestes festes, que han vist nàixer entitats locals com l’Orfeó Renaixença, entre altres.

La segona excepció serà el divendres 17, quan es farà públic el veredicte del jurat del 32 Premi Literari de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa. Hi participen 56 originals, xifra rècord del certamen. El dissabte 18 es preveu la missa de Vot de Poble, que es farà a la capella en honor al sant i només es podrà seguir a les xarxes socials. En canvi, s’ha suspès el Dinar de la Gent Gran, que reunia unes 400 persones i incloïa un homenatge a les que enguany compleixen 95 anys. Tampoc se celebrarà la Trobada de Colles Bastoneres ni la Diada de la Puntaire.

Mollerussa i Linyola, sense festa major de maig

L’ajuntament de Mollerussa ha suspès la seua festa major, prevista del 14 al 17 de maig i que incloïa actes multitudinaris com els concerts d’Oques Grasses i Doctor Prats o l’obra de teatre Coitus, amb Roger Pera i Àngela Monge. L’alcalde, Marc Solsona, i la regidora de Festes, Raquel Pueyo, van remarcar que algunes activitats vinculades a entitats incloses en la programació de festes podrien celebrar-se posteriorment i van posar com a exemple el correfocs dels Diables de Mollerussa o la Trobada Gegantera del Casal L’Arreu. Aquestes no són les úniques festes que es cancel·laran al Pla d’Urgell. Així, l’ajuntament de Linyola també ha anunciat que no celebrarà la festa major de maig, que incloïa la Fira de la Camamilla.

tracking