SEGRE

CORONAVIRUS SEGURETAT

Trenta mossos del Pirineu es troben aïllats per la pandèmia

La comissaria de la Seu d’Urgell va patir un important brot que va afectar gran part dels agents || Durant tres setmanes han rebut suport de policies de Manresa

Imatge de la comissaria de la Seu d’Urgell.

Imatge de la comissaria de la Seu d’Urgell.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 31 agents dels Mossos d’Esquadra del Pirineu lleidatà continuaven ahir de baixa per coronavirus, entre positius i aïllats preventivament, mentre que 45 s’han reincorporat després de passar el virus o la quarantena, segons el sindicat Uspac. Val a recordar que la comissaria de la Seu d’Urgell va patir a finals de març un brot que la va deixar sota mínims.

Deu agents que van donar positiu i una vintena de policies que tenien símptomes van ser aïllats en un dels brots més importants de la policia catalana. Entre els afectats hi havia tots els agents de Trànsit. Entre altres mesures, la direcció del cos va decidir enviar a la Seu patrulles procedents de la comissaria de Manresa.

La setmana passada van fer tests als policies i les comissaries ja han rebut el material de protecció

Així, per exemple, en els últims dies han pujat fins a l’Alt Urgell dos patrulles (quatre agents) de trànsit, una en torn de matí i una altra en el de la tarda. Està previst que ben aviat no siguin necessàries.

Una altra de les comissaries del Pirineu afectades és la de Tremp, encara que la situació està “sota control”, segons Uspac. El portaveu d’aquest sindicat a la Regió Policial del Pirineu Occidental, Xavier Teixidó, va explicar que “per fi totes les comissàries compten amb els equip de protecció individual (EPI) i també s’han repartit termòmetres per comprovar la temperatura dels agents”.

La setmana passada, el departament d’Interior va fer a la capital de l’Alt Urgell els tests a mossos que es trobaven en situació d’aïllament domiciliari. Els agents van ser convocats a l’exterior de la comissaria, on, sense necessitat de baixar dels vehicles, mossos de la unitat d’investigació científica de la policia catalana els van practicar el test del PCR.

Aquests controls de la Seu van ser dels primers a dur-se a terme de tot Catalunya. Des d’Uspac van incidir en la importància de fer la prova a tots els agents.

Uns 200 agents van arribar a estar confinats a la província Un total de 17 agents dels Mossos d’Esquadra havien donat positiu per coronavirus a les comarques lleidatanes del total de 109 agents encomanats de la policia catalana a tot Catalunya segons el balanç proporcionat el passat 2 d’abril per la conselleria d’Interior de l’operatiu ORIS, posat en marxa per vetllar pel confinament de la població durant la crisi sanitària. Uns altres nou agents de policies locals de la província de Lleida van donar positiu per Covid-19. En aquests casos, la conselleria assenyala que es troben confinats després de diagnosticar-se la malaltia. D’altra banda, uns altres 190 agents destinats a Lleida van fer quarantena sense estar diagnosticats. Segons el sindicat Uspac, 1.800 mossos han estat aïllats i 25 més han hagut de ser ingressats a hospitals.

tracking