SEGRE

EQUIPAMENTS ENSENYAMENT

Talen cinc arbres de l'escola Albert Vives de la Seu

S’hi va apreciar risc de caiguda || Al desplomar-se’n un el 2 d’abril passat

Operaris del servei de parcs i jardins de la Seu talaran aquesta setmana els arbres.

Operaris del servei de parcs i jardins de la Seu talaran aquesta setmana els arbres.FRANCESC VILAPLANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei de parcs i jardins de l’ajuntament de la Seu d’Urgell ha començat a revisar i talar els arbres del pati del col·legi Mossèn Albert Vives que presentaven símptomes de deteriorament, després que en caigués un de grans dimensions a l’entrada del recinte el passat 2 d’abril, amb el centre tancat per l’alerta sanitària.

El vicealcalde, Francesc Vilaplana (ERC), va explicar que talaran cinc exemplars per garantir la seguretat d’alumnes, professors i famílies del centre educatiu una vegada pugui tornar a obrir les portes. Per les dimensions dels exemplars, tots pollancres de molts anys d’antiguitat, està previst que els treballs durin tota aquesta setmana.

Vilaplana va indicar que els operaris preveuen tallar un exemplar cada dia fins a completar la feina. S’ha de recordar que la causa de la caiguda de l’arbre, un pollancre, que formava part d’una filera al llarg de tot el perímetre est de l’escola, va ser el deteriorament de les arrels. El fet que el centre estigués tancat com a conseqüència de l’estat d’alarma pel coronavirus va evitar que aquest incident produís danys personals.

D’altra banda, l’ajuntament ha posat una altra vegada en servei els kioscans, dispensadors de bosses per recollir els excrements dels gossos a la via pública que havien estat clausurats a l’inici de l’alarma sanitària. El servei municipal de neteja ha recuperat també la freqüència anterior al confinament, que era de dos dies a la setmana.

La Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet, per la seua part, ha reobert la deixalleria, encara que per ara de forma exclusiva per al sector industrial i amb necessitat de cita prèvia, trucant als telèfons 900 701 046 i 973 355 600.

tracking