SEGRE

ESNOTICIA

La Fiscalia arxiva les diligències obertes a un geriàtric de la Pobla

Al no apreciar-hi cap irregularitat

L’Exèrcit va desinfectar aquesta residència de la Pobla al març.

L’Exèrcit va desinfectar aquesta residència de la Pobla al març.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de Lleida va obrir fa uns dies diligències al Centre Geriàtric del Pirineu de la Pobla de Segur, on un brot de coronavirus va causar diversos morts, i les ha arxivat al no apreciar cap irregularitat en la gestió. Fonts judicials van indicar que només es van obrir unes diligències preprocessals (no penals) per demanar dades a aquesta residència, i que ja s’han arxivat. Aquesta ha estat, de moment, l’única actuació que la Fiscalia ha portat a terme a Lleida per les defuncions en geriàtrics causades pel Covid-19.

Aquesta és una de les residències de la província on hi ha hagut més morts, tot i que també n’hi ha hagut diversos, en algun cas desenes, a la Llar de Sant Josep i Balàfia 1 de Lleida, a la Comtes d’Urgell de Balaguer, a la d’Àger, la de la Fuliola i la Sant Antoni de Vielha.

El Ministeri Públic investiga penalment 19 residències a Catalunya i 86 a tot l’Estat

Precisament, la Fiscalia General de l’Estat (FGE) va dir ahir que 86 residències estan sent investigades penalment pel Ministeri Públic com a conseqüència de la situació creada per la pandèmia del Covid-19. Divendres passat va informar que les investigacions per possibles delictes es limitaven a 38 residències.

A Catalunya són dinou els geriàtrics que investiga, divuit a Barcelona i un a Tarragona per denúncies interposades per familiars i treballadors de les residències. A més a més, hi ha obertes 50 investigacions en l’àmbit civil (126 a tot l’Estat). La Fiscalia afirma que des del principi de l’emergència ha fet un seguiment “permanent” de la situació de les persones de la tercera edat i de discapacitats, “particularment” dels que viuen en centres i residències d’ancians.

A Catalunya han perdut la vida 2.800 persones en geriàtrics des de l’inici de la pandèmia.

tracking