SEGRE

SELECTIVA PLA PILOT

Tres municipis implanten un sistema amb targeta per dipositar la brossa

En contenidors d’orgànica i resta al Palau, Sidamon i Vilanova al setembre

El consell va visitar Balsareny, que té aquest nou sistema.

El consell va visitar Balsareny, que té aquest nou sistema.C.C.PLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de tres municipis del Pla d’Urgell hauran d’utilitzar una targeta per poder obrir i tirar les escombraries als contenidors de la fracció orgànica i la de la fracció resta. Es tracta d’una prova pilot que el consell comarcal implementarà a partir del setembre al Palau d’Anglesola, Sidamon i Vilanova de Bell-puig. L’objectiu és començar a implantar mesures per aconseguir millorar el percentatge de selectiva, que aquest any s’ha de situar en el 50% tal com marca la normativa europea, segons va explicar ahir el president de l’entitat comarcal, Rafel Panadés. La iniciativa anirà acompanyada de campanyes de sensibilització així com la distribució de bosses per a l’orgànica. Segons Panadés, el projecte comença per aquests pobles ja que van ser els que ho van sol·licitar. En aquesta prova pilot, el consell no planteja imposar sancions als veïns que no tirin les escombraries als contenidors correctes. L’objectiu de l’entitat serà implantar aquest nou servei als altres municipis.

El consell comarcal va celebrar dilluns a la nit el primer ple telemàtic, en què va aprovar una modificació del servei de recollida de voluminosos per augmentar les hores de servei a la comarca, que passarà a ser de 48 jornades anuals amb un cost de 16.589 euros. El responsable de l’àrea de Medi Ambient, Ramon Montserrat, va justificar l’augment a l’afirmar que el servei ha passat de 380 usuaris el 2015 a més de 1.000 el 2019.

El consell comarcal ha obert aquesta setmana les deixalleries de Mollerussa i Castellnou

Val a destacar que el consell comarcal va obrir dilluns passat les deixalleries de Mollerussa i Castellnou, que es van tancar arran de la declaració de l’estat d’alarma per la pandèmia del coronavirus.

Panadés veu necessari obrir una oficina de treball a la comarca

El president del consell comarcal, Rafel Panadés, va defensar ahir la necessitat que la comarca compti amb la seua pròpia oficina de treball. Actualment, els usuaris s’han de desplaçar a Lleida per poder dur a terme els tràmits. Panadés va apostar per dotar de més serveis aquesta comarca, que tampoc compta amb jutjats, per la qual cosa els veïns han d’anar fins a Lleida o Balaguer.

tracking