SEGRE

MUNICIPIS PLUJA

Les pluges tornen a inundar el jaciment iber d'Arbeca

Tercera vegada des del mes d’octubre amb el temporal DANA

La pluja d’ahir va tornar a negar el jaciment arqueològic dels Vilars d’Arbeca.

La pluja d’ahir va tornar a negar el jaciment arqueològic dels Vilars d’Arbeca.AJUNTAMENT D’ARBECA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les pluges d’aquesta setmana han inundat parcialment el jaciment iber d’Arbeca. És la tercera vegada que aquest important vestigi històric es nega per les intenses precipitacions registrades des de la tardor de l’any passat. Segons l’alcalde, Sergi Pelegrí, l’afectació no ha estat tan greu en aquesta ocasió. La DANA registrada el mes d’octubre passat, amb precipitacions que van arribar als 330 litres per metre quadrat, sí que va perjudicar seriosament el recinte, que va tornar a inundar-se el mes de gener d’aquest any amb l’arribada del temporal Glòria. L’ajuntament ja ha rebut ajuts de l’administració per abordar les reformes necessàries, que es començaran quan la situació provocada per la pandèmia de coronavirus ho permeti.

Les precipitacions que s’han registrat aquests dies a la comarca de les Garrigues han deixat entre trenta i cinquanta litres per metre quadrat.

El consistori ja ha rebut una ajuda de 50.000 euros per millorar el poblat

En aquest sentit, l’alcalde va explicar que el 2019 el consistori va rebre una ajuda de 50.000 euros per millorar el jaciment. Tanmateix, encara no s’ha pogut actuar. El consistori preveu una altra ajuda del departament de Cultura. La Generalitat es va comprometre a donar préstecs sense interès i a sufragar el 50 per cent de les actuacions. De fet, destinarà onze milions d’euros a pal·liar els efectes de la DANA.

tracking