SEGRE

SUCCESSOS DROGUES

Presó al ser detingut a la Seu amb més de 2.000 pastilles d'èxtasi

Va ser sorprès quan viatjava en un autobús procedent de Barcelona || Diu que va acceptar l’encàrrec per problemes econòmics a causa de l’estat d’alarma

Les pastilles d’èxtasi interceptades dimarts a la Seu d’Urgell.

Les pastilles d’èxtasi interceptades dimarts a la Seu d’Urgell.MOSSOS D’ESQUADRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de la Seu d’Urgell va decretar ahir l’ingrés a la presó d’un veí d’Andorra de 33 anys detingut dimarts pels Mossos d’Esquadra quan transportava més de 2.000 pastilles d’èxtasi des de Barcelona fins a la Seu d’Urgell. L’arrest va tenir lloc mentre agents de la policia catalana feien un patrullatge preventiu per garantir el compliment de l’estat d’alarma. Una dotació policial que es trobava a l’estació d’autobusos de la capital de l’Alt Urgell va veure dos passatgers que baixaven d’un autocar de línia regular que acabava d’arribar procedent de Barcelona. Un d’ells mostrava una actitud nerviosa inusual i va justificar que el desplaçament era per visitar la seua nòvia. Tanmateix, quan els agents van escorcollar-li la motxilla, van trobar dos paquets, envasats al buit, que contenien un total de 2.104 pastilles d’èxtasi, una quantitat valorada en més de 22.000 euros, a raó de 10,47 euros cada pastilla. La policia catalana assegura que el detingut compta amb antecedents policials i no es descarten noves detencions, ja que s’investiga si forma part d’una organització criminal.

Durant la declaració en seu judicial, tal com es reflecteix a la interlocutòria d’ordre d’ingrés a la presó sense fiança, el detingut va reconèixer davant del jutge que havia anat a buscar la droga a Barcelona. Segons la declaració, està passant una situació econòmica complicada a causa de l’estat d’alarma i va contactar amb un amic d’un amic que li va proposar fer un transport de droga des de Barcelona fins a la Seu d’Urgell. Segons la seua versió, li van pagar 105 euros en metàl·lic perquè passés una nit a Barcelona, on havia de recollir els paquets amb l’èxtasi, i pujar a un autobús en direcció a la capital de l’Alt Urgell. Va assenyalar que el tracte era que li paguessin cinc-cents euros per fer aquest transport una vegada la mercaderia fos entregada i que després tornaria fins a Andorra.

Fins a nou anys al ser una substància molt perjudicial per a la salut

El jutge va acceptar la petició de la Fiscalia d’ordenar l’ingrés a la presó del detingut al considerar que hi ha risc de fuga, ja que l’investigat resideix a Andorra. El jutge també assenyala a la interlocutòria que les mesures actuals de l’estat d’alarma impossibiliten que el detingut comparegui cada setmana al jutjat de la Seu, tal com va demanar la defensa. Així mateix, també té en compte que l’arrestat va admetre que sabia que transportava droga i assenyala que s’enfronta a una pena de presó de tres a sis anys, que podria arribar fins als nou anys si s’aplica el tràfic de drogues de notòria importància al tractar-se d’èxtasi. A més, el magistrat assenyala que podria formar part d’un grup criminal al qual podria alertar si queda en llibertat. Va ingressar a la presó de Ponent.

tracking