SEGRE

ESNOTICIA

La residència d'Anglesola registra 5 casos després de rebre els primers 12 usuaris

Van arribar fa dos setmanes de Balaguer

Trasllat d’ancians de Balaguer a Anglesola el passat dia 12.

Trasllat d’ancians de Balaguer a Anglesola el passat dia 12.SALUT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La residència d’Anglesola ha registrat cinc casos positius de Covid-19 entre els usuaris al cap de dos setmanes d’obrir-la. Aquests contagis es coneixen a l’espera dels resultats de proves practicades a la resta dels dotze residents del centre. Tots ells procedien de l’hospital sociosanitari Hestia de Balaguer i els cinc infectats han estat traslladats allà de nou.

La residència d’aquest municipi de l’Urgell va obrir amb caràcter urgent el passat 12 d’abril, amb la finalitat d’allotjar padrins que, en principi, no tenien la Covid-19 ni tampoc presentaven símptomes. D’aquesta manera, la Generalitat pretenia reservar la capacitat de l’hospital sociosanitari per atendre persones amb necessitats clíniques complexes i rebre usuaris de residències amb focus de contagi, com la Comtes d’Urgell de Balaguer.

Els cinc residents contagiats han estat traslladats de nou d’Anglesola a Balaguer

Després de conèixer-se els primers cinc contagis a la residència d’Anglesola, Salut va sotmetre a tests la resta d’usuaris. Si hi ha més positius, se’ls traslladarà també de nou a Balaguer.

Segons el mapa de casos de Covid-19 de la Generalitat, a Anglesola fins dilluns hi havia un sol positiu, que segons ha pogut saber SEGRE ja ha rebut l’alta, dimarts n’hi havia tres i dimecres la xifra va augmentar a sis. Els cinc últims positius corresponien al centre geriàtric. La residència d’Anglesola es va estrenar després que la Generalitat demanés l’edifici a l’ajuntament, amb l’objectiu de descongestionar altres instal·lacions sanitàries perquè poguessin atendre afectats pel Covid-19.

S’ha de recordar que, amb la mateixa finalitat, el Govern català també va organitzar el trasllat de pacients de l’hospital sociosanitari de Balaguer a pisos propietat de BonÀrea al municipi de de Guissona.

tracking