SEGRE

EMERGÈNCIES PANDÈMIA

El geriàtric municipal d'Almacelles, desinfectat pels Bombers

Primera intervenció d’aquestes característiques que fan a Ponent, després d’un brot

Imatge dels Bombers al col·locar-se els equips de protecció individual.

Imatge dels Bombers al col·locar-se els equips de protecció individual.BOMBERS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers de la Generalitat van fer ahir la primera desinfecció a Lleida. Va ser a la residència municipal d’Almacelles, en la qual hi ha hagut un brot de Covid-19 que ha causat la mort d’una padrina, com va informar SEGRE dilluns. Al centre hi ha nou positius, dos persones a l’espera de saber els resultats i onze persones aïllades.

En les tasques de desinfecció i sectorització van participar una vintena d’efectius. Toni Gómez, responsable de la unitat Grit (Grup de Riscos Tecnològics) dels Bombers, va explicar que “hem actuat a petició del departament de Salut i ho fem en aquelles instal·lacions on hi ha hagut brots”. Els Bombers van fer una reunió prèvia a l’actuació per detectar els riscos i per determinar com s’havia de portar a terme el trasllat d’usuaris i la desinfecció de les habitacions. Gómez va assenyalar que “no només és important la desinfecció sinó que la neteja posterior sigui contínua i que es mantinguin els protocols per incrementar la seguretat dels empleats i els usuaris”. La residència compta amb quaranta-tres usuaris. L’alcalde d’Almacelles, Josep Ibarz, va explicar que “fem tot el que està al nostre abast”.

Els Bombers han estat reclamats per efectuar unes setanta desinfeccions a Catalunya. La d’ahir a Almacelles va ser la primera a les comarques lleidatanes i, de moment, no té previst fer-ne de noves durant la setmana que ve.

Així mateix, també van assessorar i van col·laborar fa un parell de setmanes en l’adequació del pavelló Onze de Setembre, que el departament de Salut ha habilitat com a hospital de campanya però que fins a la data no ha estat necessari.

Els Pompièrs d’Aran i els Agents Rurals també presten el servei Els Pompièrs d’Aran i els Agents Rurals també col·laboren en la lluita contra el coronavirus amb desinfeccions. En el cas dels primers, han actuat en centres mèdics, espais públics, residències i l’hospital de la Val d’Aran. Per la seua part, els Rurals han fet una desena de desinfeccions a les comarques de Lleida, la majoria en localitats del Pirineu on els ajuntaments no compten amb aquests recursos. Les fan els membres del Gepif (Grup Especial de Prevenció d’Incendis Forestals).

tracking