SEGRE

URBANISME POLÈMICA

Més firmes que veïns contra una urbanització a Bausen

Els contraris creuen que generarà despeses sense aportar beneficis

Imatge d’arxiu del poble de Bausen.

Imatge d’arxiu del poble de Bausen.JORDI GUARDIOLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La campanya contra una urbanització de segones residències i allotjaments turístics a Bausen (vegeu SEGRE del dia 18) ha obtingut més de setanta adhesions. Aquesta xifra supera el del cens de veïns d’aquesta localitat del Baish Aran, amb un padró que no arriba a seixanta habitants. Així ho va indicar la plataforma Sauvem Bausen, contrària al complex residencial i hoteler. Fonts de l’entitat van explicar que tant veïns com altres persones vinculades al poble han subscrit un document que qüestiona el projecte.

El text, dirigit a l’ajuntament, considera que la urbanització pot suposar problemes de proveïment d’aigua potable, i que augmentarà despeses municipals com els d’enllumenat públic, neteja de carrers i recollida d’escombraries. Els contraris temen també que els nous edificis redueixin l’atractiu turístic del poble a l’alterar el seu aspecte tradicional. Així mateix, consideren que pot generar problemes de mobilitat, entre altres inconvenients.

Sauvem Bausen ha obtingut adhesions a un document que argumenta les crítiques al projecte

El projecte va començar a gestar-se anys enrere, ha tingut diversos canvis des dels inicis i podria experimentar-ne més en el futur. La versió que el mes de novembre passat es va presentar a Urbanisme plantejava divuit cases, un hotel i apartaments turístics, si bé fonts municipals van apuntar a un alberg en lloc d’un aparthotel. La plataforma, constituïda a començaments d’aquest any, limita per ara l’activitat a les xarxes socials a l’espera que s’aixequi el confinament i pugui abordar noves accions d’oposició al projecte.

tracking