SEGRE

MEDI AMBIENT INFRACCIONS

Els Agents Rurals investiguen curses il·legals de buguis a l'Alt Urgell

A la zona de Ras de Conques, a Montferrer i Castellbò, dins del Parc de l’Alt Pirineu i Aran || L’estiu de l’any passat, i no és la primera vegada que es produeixen

Un dels buguis a la zona de Ras de Conques.

Un dels buguis a la zona de Ras de Conques.INSTAGRAM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Agents Rurals han obert una investigació per identificar la matrícula d’un dels buguis que circulaven, segurament l’estiu de l’any passat, per la zona del refugi de Ras de Conques, al municipi de Montferrer i Castellbò, a l’Alt Urgell, dins del Parc Natural de l’Alt Pirineu i Aran. Segons fonts del cos, és una activitat il·legal i sancionable amb entre 300 i 3.000 euros. Els Rurals van constatar ahir els fets arran de diverses fotos i un vídeo penjats a Instagram per algun dels conductors. En un d’aquests vídeos pot veure’s la matrícula d’Andorra.

Aquesta no és la primera vegada que es produeixen fets similars, ja que s’han registrat carreres il·legals també amb aquests vehicles, quads o totterrenys l’any passat i també el 2018 i el 2016 tant en aquesta comarca com al Pallars Sobirà. Segons el director del parc, Marc Garriga, “és molt difícil que la sanció prosperi ja que, encara que s’identifiquin, es tracta de conductors d’un altre país als quals només se’ls pot multar si s’enxampen en aquell mateix moment”. Garriga va descartar que les curses fossin recents ja que, actualment, aquesta zona del parc està nevada.

En l’actualitat, tota la vall de Santa Magdalena del Parc Natural de l’Alt Pirineu, incloent-hi l’àrea del refugi de Ras de Conques, on ja s’han registrat incident d’aquest tipus, està dins de la zona de circulació motoritzada regulada amb barreres i senyals i està prohibit circular-hi en vehicle des de l’1 de novembre fins al 31 de maig, al marge de les actuals restriccions de confinament per l’actual pandèmia, va explicar Garriga. A més a més, va remarcar que es tracta de conduccions a camp obert a excessiva velocitat, “la qual cosa és il·legal, a banda de perillosa”, va puntualitzar el director del parc.

tracking