SEGRE

NATURALESA INFRACCIONS

Denunciades 72 persones pels Agents Rurals a Lleida

Recorden que no es poden fer desplaçaments per anar a plegar bolets o espàrrecs || Han fet més de 630 inspeccions

Imatge d’arxiu d’una inspecció a la Noguera.

Imatge d’arxiu d’una inspecció a la Noguera.AGENTS RURALS

Creat:

Actualitzat:

Els Agents Rurals han denunciat 72 persones a les comarques de Lleida per saltar-se el confinament des que es va decretar l’estat d’alarma, en el qual han practicat un total de 633 inspeccions. Per zones, a les comarques del Pirineu han estat 32 denúncies i 404 inspeccions, mentre que a les comarques del pla han interposat 39 denúncies i han efectuat 229 inspeccions. Val a recordar que totes les activitats al medi natural estan prohibides tret de les que corresponen a activitats econòmiques com l’agricultura o la ramaderia.

És la comarca del Pirineu en la qual s’ha detectat més infraccions, especialment de forans

Els Agents Rurals també van anunciar fa una setmana, com va avançar SEGRE, que incrementaran els controls en zones boscoses per evitar desplaçaments de persones que vagin a buscar bolets de primavera i espàrrecs. Tanmateix, la campanya s’ha demorat més del que es preveia, ja que aquests últims dies s’han produït moltes precipitacions, la qual cosa ha propiciat que no s’hagin efectuat desplaçaments per aquesta raó, segons van informar ahir des del cos.

Quant a les infraccions, i per comarques, la Cerdanya és una de les que han concentrat part de les denúncies del Pirineu, especialment durant les primeres setmanes. Moltes van ser de persones que hi tenen la segona residència.

Han disminuït els casos de persones que practicaven esports a l’aire lliure. Entre el març i els primers dies d’abril els Rurals, per exemple, van sorprendre diversos grups d’escaladors que s’havien saltat el confinament. Hi va haver denúncies a les Avellanes i Santa Linya i Fígols i Alinyà. L’escalada, el senderisme, l’acampada o l’esquí són algunes de les activitats que s’han prohibit durant aquest període.

D’altra banda, els Rurals també lluiten per evitar la propagació del coronavius. A les comarques de Lleida, especialment al Pirineu, han fet més d’una desena de desinfeccions en pobles al ser requerits pels consells comarcals.

tracking