SEGRE

INFRAESTRUCTURES FERROCARRIL

Balaguer projecta un pas elevat sobre la via del tren al polígon

Actuació que assumirà la Generalitat, costarà 1,4 milions i eliminarà el pas a nivell de l’antiga Safyc || Ple telemàtic per aprovar les obres de la plataforma

Pas a nivell que el Govern català preveu suprimir amb el pas elevat.

Pas a nivell que el Govern català preveu suprimir amb el pas elevat.AJUNTAMENT DE BALAGUER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Balaguer projecta la construcció d’un nou pas elevat sobre la línia ferroviària de la Pobla, la qual cosa permetria suprimir el pas a nivell número 18 del traçat, pròxim a les instal·lacions de l’antiga Safyc. El projecte preveu una inversió de 1.490.858 milions d’euros que anirà a càrrec de la Generalitat. Planteja una plataforma sobre el canal de Balaguer i sobre les vies del tren, que millorarà la seguretat dels usuaris en aquest punt i l’accés al polígon industrial Camp Llong.

Una vegada aprovat el projecte, executar-lo requerirà un període de cinc mesos per adjudicar les obres i nou més per dur-les a terme. A més, el projecte també inclou la connexió del camí de Vallfogona de Balaguer amb la carretera de Vallfogona, a l’encreuament amb el futur eix del planejament del polígon industrial, al nord d’aquesta actuació per millorar la seguretat.

L’ajuntament de Balaguer es va mostrar satisfet per haver aconseguit el compromís de la Generalitat per a la construcció d’aquest pas elevat, al considerar que “representarà una gran millora en la seguretat viària d’aquest punt i en l’accés al polígon”, segons el consistori.

Precisament, el ple d’aquest mes de maig, que se celebrarà demà de forma telemàtica per la crisi sanitària del coronavirus, preveu avalar les actuacions necessàries per fer possibles aquestes obres. Aquest serà el segon pas elevat sobre la via del tren a la capital de la Noguera. El primer és per als vianants i salva el pas a nivell de la carretera de Camarasa, tot i que aquest no va quedar suprimit.

Eliminar els passos a nivell a l’espera del tramvia

La línia de la Pobla té actualment 20 passos a nivell, dels quals 13 són amb barreres i senyalització acústica i lluminosa, mentre que uns altres set no tenen barreres i només disposen de senyals de llum i so. L’última intervenció d’aquestes característiques a la línia ha estat la supressió a Camarasa del pas a nivell al camí de Vilanova de la Sal. Les obres han finalitzat recentment i han suposat amb una inversió de més de 200.000 euros. Ferrocarrils de la Generalitat planeja set operacions més d’aquest tipus al traçat de la línia. A més, val a recordar que el Govern preveu reformar el tram urbà de la línia a la capital de la Noguera i integrar-la com a tramvia a la ciutat. Aquest projecte abasta 700 metres de longitud a l’entorn de l’estació de tren.

tracking