SEGRE

ESNOTICIA

El Pirineu demana cautela als turistes

Alcaldes recomanen no anar a les segones residències fins que estigui permès

Accessos a Sant Llorenç de Morunys tancats per Setmana Santa.

Accessos a Sant Llorenç de Morunys tancats per Setmana Santa.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alcaldes de diferents municipis del Pirineu que van constatar l’arribada de turistes a les seues segones residències per Setmana Santa malgrat les restriccions a la mobilitat demanen als forans que no abaixin la guàrdia davant de la notícia de la desescalada del confinament a Espanya i que no es desplacin fins que les autoritats sanitàries ho permetin.

“Creiem que encara que sembli que la situació està controlada encara és molt aviat per tornar a la normalitat”, va explicar Francesc Riu, alcalde de Sant Llorenç de Morunys, que va remarcar que “quan les autoritats sanitàries determinin que el perill ha passat, no ens oposarem que qui vulgui venir a disfrutar de la seua segona residència ho faci mentre prengui precaucions”.

S’ha de recordar que Sant Llorenç de Morunys va elaborar un cens per saber quines cases estaven buides al municipi abans de Setmana Santa a fi de controlar aquelles que s’ocupessin per poder després denunciar-ho a la policia.

En el cas d’Esterri d’Àneu, un altre municipi que també va detectar gent arribada a la seua segona residència per passar les vacances, l’alcalde, Pere Ticó, va valorar que “encara que l’entorn és atractiu per passar el desconfinament, la cobertura sanitària de la zona continua sent la mateixa, així com les restriccions a la mobilitat de moment, i un nou brot de coronavirus aquí podria arribar a ser molt perjudicial”. Ticó va assegurar que “la segona residència és benvinguda, sempre que no suposi posar en risc la població resident”.

“No som ningú per dir a la gent quan pot venir i quan no, ja que no tenim les dades ni coneixem la magnitud actual de la pandèmia, simplement no volem precipitar-nos amb la tornada a la normalitat”, va concloure. I ho va destacar a les portes del pont de l’1 de maig, divendres vinent,

Pel que fa a la conjuntura de la pandèmia al Baix Pallars, l’alcaldessa, Anna Sentinella, va explicar que “som conscients que la gent necessita respirar aire fresc, però per la nostra part i malgrat que les autoritats sanitàries ho permetin, apel·larem al sentit comú perquè els que tinguin segones residències evitin venir immediatament quan puguin, a l’expectativa de com es desenvolupi la situació”.

tracking