SEGRE

EMERGÈNCIES PANDÈMIA

Reparteixen 97.100 màscares en 83 residències de gent gran de Lleida

Protecció Civil destaca la gran col·laboració entre administracions i la xarxa de voluntaris davant de la pandèmia || Atén consultes d’ajuntaments per la crisi

Imatge del repartiment la setmana passada de mascaretes a la residència Sant Josep de la Seu d’Urgell.

Imatge del repartiment la setmana passada de mascaretes a la residència Sant Josep de la Seu d’Urgell.PROTECCIÓ CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Estàvem acostumats a coordinar altres tipus d’emergències quan hi ha nevades (Neucat) o inundacions (Inuncat), però aquesta pandèmia ha estat una prova de foc per a tothom i ha suposat una nova manera de coordinar-se i actuar que fa poc era inimaginable”, explica Pedro-Luis Mayordomo, responsable de Protecció Civil de la Generalitat a Lleida sobre la gestió de l’emergència del coronavirus. La crisi sanitària pel Covid-19 ha provocat la creació d’una gran xarxa en què participen ajuntaments, consells comarcals, altres administracions, cossos policials i un elevat nombre de voluntaris, entre molts altres. Per exemple, Mayordomo explica que “la setmana passada, en tot just dos dies, aquesta xarxa de col·laboradors va repartir un total de 97.100 mascaretes en 83 residències de gent gran de les comarques de Lleida”.

El responsable de Protecció Civil afirma que “cada dia sorgeixen nous dubtes. Són nombroses les consultes que ens fan ajuntaments i tècnics de protecció civil que hem de resoldre. A més sobre temes que tenen modificacions amb el pas dels dies”. Elogia l’aportació que fan els voluntaris “com són les associacions de Protecció Civil o Creu Roja en la distribució d’aliments o material sanitari, per citar només dos exemples.” A les comarques de Lleida hi ha associacions de Protecció Civil a la capital del Segrià, Artesa de Segre, Balaguer, Alcarràs, Mollerussa, la Pobla de Segur i el Pallars Jussà.

“Cada dia atenem ajuntaments que ens pregunten dubtes i com actuar”

Protecció Civil també és l’organisme encarregat d’actualitzar periòdicament les normes i recomanacions que s’han de complir amb l’actual estat d’alarma. Per exemple, redacten les guies (conegudes com a FAQS) sobre la mobilitat o la sortida dels menors a la via pública. Sobre aquest últim aspecte, Mayordomo va explicar que “Lleida ha estat un exemple i no s’han produït aglomeracions com sí que s’ha vist en altres localitats com ara Barcelona”.

Són molts els ciutadans que durant aquests dies segueixen les recomanacions de Protecció Civil, que a Twitter, per exemple, compta amb gairebé 300.000 seguidors i ofereix informació constant sobre les diferents incidències que es produeixen.

tracking