SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

El teatre de les Borges ja comença a prendre forma amb el disseny inicial

Primers plànols de la distribució interior i proposta per a l’aspecte exterior

Pla alçat que mostra la platea de seients que es podran regular en altura.

Pla alçat que mostra la platea de seients que es podran regular en altura.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de les Borges Blanques té ja el disseny inicial del futur teatre municipal, la construcció del qual està prevista en principi a partir d’aquest mateix any. La documentació que el consistori ha entregat fins ara a la comissió d’Urbanisme de Lleida recull ja recreacions en 3D de l’aspecte exterior de l’immoble. També inclou plànols que mostren com serà la planta de l’edifici. Detallen aspectes com una platea els seients de la qual podran variar en altura i disposar-los tant de forma esglaonada com a un mateix nivell, en funció del que requereixi l’espectacle que s’exhibeixi.

Aquests dissenys inicials són obra del gabinet d’arquitectura barceloní DFT, un dels participants en el concurs d’idees que va convocar l’ajuntament per al nou teatre.

Els plans formen part de la documentació que va rebre al maig un primer vistiplau d’Urbanisme

L’alcalde, Enric Mir (JxCat), va apuntar que el consistori valora diferents opcions a l’hora de concretar els diversos aspectes de l’esmentat equipament, amb el principal objectiu d’evitar costos excessius, tant a l’hora d’executar les obres com en la conservació del teatre una vegada el teatre entri en servei.

“Cal vetllar perquè no es dispari el pressupost”, va assenyalar el primer edil. L’eficiència energètica i l’ús de materials que tingui una elevada durabilitat i que exigeixi poques cures van ser prioritats a l’hora de valorar les propostes per al futur teatre.

Els plànols inicials que van rebre el mes de març passat el primer vistiplau de la comissió d’Urbanisme de Lleida plantegen un edifici de prop de mil metres quadrats en una parcel·la municipal a la confluència de l’avinguda Jaume I i el carrer de les Borges del Camp. Les obres tenen una primera partida en el pressupost municipal del 2020 i el consistori espera repartir la inversió en els pròxims tres exercicis. Així mateix, ha sol·licitat subvencions del nou pla únic d’obres i serveis (PUOS) de la Generalitat per sufragar els treballs. El consistori ha mantingut de moment la previsió inicial, a l’espera de saber si la crisi sanitària obliga a canviar de plans.

Pla alçat que mostra la platea de seients que es podran regular en altura.

Pla alçat que mostra la platea de seients que es podran regular en altura.SEGRE

tracking