SEGRE

COMUNICACIONS SERVEIS

La Segarra tem perdre el transport a la demanda

El consell vol mantenir les 19 rutes de transport escolar combinades || La corporació ja negocia amb la Generalitat

Imatge del consell d’alcaldes telemàtic de la Segarra.

Imatge del consell d’alcaldes telemàtic de la Segarra.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de la Segarra tem perdre el servei de transport a la demanda que es combina amb les rutes de transport escolar i que ofereix la mateixa empresa. L’adjudicació del servei, que ara s’ha de renovar, depèn de la conselleria d’Educació i el consell ja negocia amb la Generalitat perquè es mantinguin les dinou rutes de transport escolar que ofereixen servei combinat per a veïns de la Segarra. El president del consell, Francesc Lluch, va explicar que es tracta de dos serveis que es combinen perquè siguin viables a nivell econòmic.

En aquest sentit, va assegurar que la Segarra és una comarca molt disseminada, amb 103 poblacions, i sense mitjans de transport públics a la majoria de pobles. Per això, el fet que els veïns puguin utilitzar el transport escolar per desplaçar-se és bàsic per a la mobilitat, en especial de les persones grans. D’altra banda, la corporació negocia amb Educació i amb Transports de la Generalitat perquè es pugui renovar l’actual sistema combinat que depèn de dos departaments diferents. El consell d’alcaldes de la Segarra va donar suport de forma unànime ahir a impulsar el manteniment de l’actual sistema.

Un consell d’alcaldes amb només tres primers edils ‘presents’

La sessió d’ahir del consell d’alcaldes de la Segarra, que es va prolongar durant més de dos hores, es va celebrar de forma telemàtica i amb només 3 dels 21 alcaldes de la comarca a la sala de plens (Sant Guim de Freixenet, Ivorra i Sant Ramon), i 15 a través de la xarxa. Això es deu a les mesures de distanciament social imposades per la crisi sanitària del coronavirus.

En la sessió es van debatre també els últims detalls del Pla Estratègic Comarcal, que se sotmetrà a aprovació en el pròxim plenari del consell comarcal que se celebrarà el 13 de maig a la sala Francesc Buireu. El president del consell, Francesc Lluch, va explicar que és un espai “més gran que la sala de plens, la qual cosa permetrà que pugui ser presencial”.

tracking