SEGRE

SEGURETAT SANCIONS

Més de 1.720 multes i 16 detinguts a la província de Lleida a l'abril per incomplir l'estat d'alarma

Comptabilitzades pels Mossos d’Esquadra a la província de Lleida durant el mes d’abril || La Urbana sanciona 25 persones a la capital, dos per venda ambulant

Un control dels Mossos d’Esquadra a començaments del mes d’abril als Alamús.

Un control dels Mossos d’Esquadra a començaments del mes d’abril als Alamús.AMADO FOROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra han aixecat més de 1.720 actes a persones per incompliment de l’estat d’alarma durant el mes d’abril a les comarques lleidatanes, mentre que han dut a terme un total de 16 arrestos de ciutadans per delictes de desobediència o resistència a l’autoritat en compliment amb l’actual crisi sanitària pel coronavirus. Segons les dades proporcionades per la policia catalana, entre l’1 d’abril i el 28 es van instruir un total de 1.721 sancions a la província de Lleida que corresponen a incompliments de la llei Mordassa i de la llei de Salut Pública. Això suposa que les multes diàries oscil·len des de les 25 fins a superar el centenar. El dia en què els Mossos van aixecar més actes de denúncia va ser el 6 d’abril passat, amb 108 sancions, així com el dia 10, amb 101, i el 16, amb un centenar. L’última xifra correspon a dimarts passat, quan van ser sancionades 33 persones i dos més van ser arrestades per desobediència i resistència.

Diumenge passat, 26 d’abril, dia en què els menors de 14 anys van poder sortir per primera vegada de casa després de l’inici de la crisi sanitària, els Mossos van imposar un total de 77 denúncies, un 79 per cent més que el dia d’abans però lleugerament per sota que les multes tramitades diumenge de la setmana anterior. D’altra banda, fonts d’Interior, segons va publicar ahir ACN, van assenyalar que en els últims dies s’ha detectat una “relaxació” i “cansament” per part de la ciutadania respecte al confinament. Quant a les actes de denúncia per incomplir l’estat d’alarma, la intenció de la conselleria és notificar-les quan s’aixequi l’estat d’alarma o quan s’autoritzi a la ciutadania anar a Correus a buscar aquestes notificacions. Les mateixes fonts van assenyalar que volen que les actes siguin “al màxim d’acurades” perquè tinguin recorregut.

Diumenge, els Mossos van imposar un 79% més de multes que el dia anterior a les comarques lleidatanes

Per altra banda, la Guàrdia Urbana va tramitar la jornada de dimecres un total de vint-i-cinc actes per incompliment de l’estat d’alarma a Lleida ciutat, entre les quals a dos homes, de 37 i 42 anys, que feien venda ambulant de roba i sabates de segona mà al Centre Històric sense tenir llicència. Així mateix, es van identificar un total de 615 vehicles en diferents controls.

tracking