SEGRE

ESNOTICIA

Els Mossos reforcen controls per evitar viatges a segones residències

Més de 1.300 agents vetllen pel compliment del confinament en el pont del Primer de Maig || Pobles del Pirineu demanen als turistes que no es desplacin

Un dels controls d’ahir dels Mossos d’Esquadra a Lleida.

Un dels controls d’ahir dels Mossos d’Esquadra a Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra reforcen des d’ahir i fins diumenge els controls policials a les principals carreteres i autopistes de Catalunya, coincidint amb el pont del Primer de Maig, per evitar així els desplaçaments a segones residències, que continuen prohibits amb les actuals mesures de confinament previstes en l’estat d’alarma decretat per la crisi sanitària del coronavirus. Així, a Catalunya hi haurà 350 controls dels Mossos, uns 150 més que en els últims caps de setmana. Val a recordar que durant la Setmana Santa es van desplegar fins a 500 controls. D’aquesta manera, més de 1.300 agents s’encarregaran d’identificar les persones que circulin per les carreteres i seran denunciades en cas que el motiu del desplaçament no sigui algun dels previstos en la situació d’estat d’alarma. Les sancions per incomplir aquestes mesures oscil·len entre els 600 i els 30.000 euros. Des dels Mossos d’Esquadra van fer una crida a la ciutadania perquè continuï respectant les mesures vigents i van instar a no relaxar-se i no saltar-se les restriccions que s’han establert.

S’ha de recordar que els Mossos van aixecar més de 1.720 actes a l’abril a persones per incompliment de l’estat d’alarma a les comarques de Lleida, mentre que es va arrestar 16 veïns per delictes de desobediència o resistència a l’autoritat en compliment amb l’actual crisi sanitària pel coronavirus (vegeu SEGRE d’ahir).

Així mateix, diversos alcaldes de les comarques del Pirineu han demanat als turistes que tenen segones residències a les zones rurals que siguin previnguts i no es desplacin a aquests habitatges fins que les autoritats sanitàries ho permetin. “Encara que el nostre entorn és atractiu per passar el desconfinament, la cobertura sanitària de la zona continua sent la mateixa, així com les restriccions a la mobilitat de moment, i un brot de coronavirus aquí podria ser molt perjudicial”, va explicar l’alcalde d’Esterri d’Àneu, Pere Ticó, que va remarcar que “la segona residència és benvinguda, però ara hem d’anar amb compte fins que el perill hagi passat”.

En aquest sentit, durant la campanya turística de la Setmana Santa, van ser molts els municipis lleidatans que van demanar als propietaris de segones residències que no els visitessin i alguns van amenaçar de denunciar-los davant dels Mossos.

El turisme de Lleida, “privilegiat” després de la pandèmia

“Lleida té una oportunitat indiscutible pel que fa al sector turístic davant de la crisi generada pel coronavirus pels valors naturals del territori, que disposen d’una gran dispersió per la demarcació que garanteix la distància social. També perquè el client pensa en natura, paisatge, territori, autenticitat i a no veure massificació. Per aquesta raó, Lleida té una posició privilegiada per sortir d’aquesta crisi reforçada”. Així ho va assegurar l’expert Juantxo Llantada en un seminari en línia del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida per parlar sobre la gestió de la crisi en empreses turístiques, unes de les més afectades per la pandèmia a l’haver-se paralitzat tota l’activitat a causa de l’estat d’alarma. Llantada també va suggerir protocols per crear espais Covid-free a Lleida.

tracking