SEGRE

ESNOTICIA

El comerç de Lleida es rearma

El sector es mostra il·lusionat per la tornada a l’activitat, però queixós per la falta de protocols concrets || Les patronals diuen que moltes botigues es quedaran pel camí i critiquen els bancs

La responsable de la botiga La Percha neteja a consciència els vidres amb gel.

La responsable de la botiga La Percha neteja a consciència els vidres amb gel.ASSOCIACIÓ DE COMERCIANTS DE LA ZONA ALTA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Tenim unes ganes boges de reobrir”, assegura una comercianta de roba de l’Eix. Un desig compartit per la majoria d’establiments de la província, que a partir de demà podran atendre clients amb cita prèvia després de prop de dos mesos d’inactivitat, i a partir de l’11 de maig podran aixecar la persiana però amb limitacions.

No obstant, la falta d’indicacions i protocols concrets en funció del tipus de comerç a poques hores d’obrir genera dubtes en el sector, que s’ha organitzat per comprar material de protecció per prevenir contagis.

L’Eix ha recomanat als seus associats planxar amb vapor a 60 graus la roba que s’emprovin els clients

“Ara és quan les patronals i associacions hem de fer un pas endavant”, recalca el president de Pimec Comerç, Manel Llaràs, que assenyala que des de la Cambra de Comerç negocien la compra de màscares i guants per als comerços, els seus treballadors i clients.

Una decisió similar a la que ha pres l’Eix, diu el president, Llorenç González. “Donarem màscares, guants i gel desinfectant per a tots els nostres associats, mentre que a les botigues de roba hem recomanat que planxin amb vapor a 60 graus les peces que toquin o s’emprovin els clients i desinfectar diverses vegades al dia els emprovadors que s’hauran de limitar per guardar les distàncies”.

Altres patronals com la Federació de Comerç esperen les recomanacions de l’administració, assegura la presidenta, Rosa Maria Eritja.

Al seu torn, els comerciants de la Zona Alta també segueixen a l’espera, però “molts ja han començat comprant màscares i desinfectant amb ozó els seus comerços, però el sector està bastant perdut”, lamenta el president, Josep Bellera.

Malgrat les diferències a com afrontar la tornada a l’activitat i la seua valoració del pla de desescalada, totes les patronals i entitats coincideixen en una cosa: molts comerços es quedaran pel camí.

“Això està clar i part d’aquesta culpa la tenen els bancs, que no han estat a l’altura i oferien crèdits amb interessos abusius, no ho oblidem”, assegura Llaràs.

Una opinió que comparteix Gozález: “Molts no s’han pogut acollir a crèdits ni ajuts.” “El que tenia problemes abans del tancament ara els tindrà multiplicats i serà difícil que reobrin”, lamenta Eritja, mentre que Bellera opina que aquesta crisi “ens obligarà a reinventar-nos”.

tracking