SEGRE

ESNOTICIA

Més de 120.000 lleidatans, sense franges horàries

Vielha, única capital on els veïns passegen sense aquesta restricció || Bellpuig l’aplica malgrat que no arriba als 5.000 habitants

Persones de diferents edats passejaven ahir pels carrers de Vielha, que no aplica franges horàries.

Persones de diferents edats passejaven ahir pels carrers de Vielha, que no aplica franges horàries.LAURA RODRÍGUEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 120.000 lleidatans van poder ahir passejar i fer esport sense el límit de temps que suposen les franges horàries. Són els residents en més de 400 nuclis urbans per sota de cinc mil habitants, el llindar a partir del qual s’aplica aquesta restricció.

Vielha e Mijaran és l’única capital de Lleida exempta de franges horàries. El municipi suma 5.600 habitants, però aquesta població es reparteix entre 13 poblacions i el nucli de Vielha no arriba per si sol als cinc mil. Els seus carrers van rebre ahir passejants i corredors al llarg de la jornada.

Tàrrega, per la seua part, va aclarir que, als nuclis agregats del municipi i l’EMD del Talladell, “tothom pot sortir una vegada al dia entre les 6.00 i les 23.00 hores”. S’afegeix així altres municipis com Lleida i Tremp, que ja van publicar divendres que els seus pobles estaven exempts de les franges horàries. Diferent és el cas de Bellpuig, on l’ajuntament aplica les franges horàries malgrat que el cens del poble és de 4.994 persones, sis per sota del llindar de les cinc mil.

L’alcalde, Jordi Estiarte, va explicar que van considerar oportú “ser previngut” ja que “Bellpuig s’assembla a un municipi de 5.000 habitants, en falten només sis al cens i hi ha persones no empadronades”, va dir. A l’EMD de Seana, en canvi, no s’aplica la limitació horària.

tracking