SEGRE

ESNOTICIA

Andorra efectua des d'avui 8.000 tests d'anticossos de coronavirus al dia

El passat 29 d’abril ja es van practicar proves a Andorra.

El passat 29 d’abril ja es van practicar proves a Andorra.DIARI D’ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra començarà avui a practicar tests massius d’anticossos per determinar qui ha passat el Covid-19, després que des de mitjans de la setmana passada ja s’hagin efectuat 2.500 proves als sanitaris, cossos especials, voluntaris i a les seues respectives famílies. D’aquesta manera, es calcula que es podrien practicar fins a 8.000 al dia entre 59 punts de control repartits en onze àrees instal·lades per tot el país. Els treballadors transfronterers, que superen els 1.500, hauran d’acudir a la zona habilitada a Santa Coloma, a la parròquia d’Andorra la Vella.

Per organitzar aquest operatiu s’han mobilitzat més de 700 persones i s’han assignat hores a la ciutadania. A aquest cribratge poblacional s’han inscrit més de 60.000 persones i, malgrat ser voluntari, s’ha organitzat amb la intenció d’arribar a la majoria de residents.

L’objectiu és conèixer de forma més precisa la situació epidemiològica del país i identificar i aïllar de manera precoç els casos amb infecció aguda per evitar la propagació del virus.

Així es podran “relaxar” les mesures de confinament entre les persones immunitzades i adoptar les mesures pertinents segons els necessitats de cada fase de l’evolució de la pandèmia. El Principat demana a la ciutadania que acudeixi en vehicle privat per facilitar la distància social.

tracking