SEGRE

MUNICIPIS ECONOMIA

Fraga destina 625.000 € a ajuts per a empreses i agricultors pel Covid-19

També se’n beneficiaran comerços i el sector hoteler a partir de mitjans de juny

Vista de l’ajuntament de Fraga, al centre històric.

Vista de l’ajuntament de Fraga, al centre històric.A.F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Fraga ha habilitat una partida de 625.000 euros per adoptar mesures de suport al sector comercial, hoteler i empresarial. Seran 350.000 euros per a aquests tres primers i 300.000 més per habilitar allotjaments de temporers a les finques i disminuir els efectes del Covid-19. Des de fa diverses setmanes, el consistori treballa per poder dotar aquesta ajuda, sempre dins del marge d’estabilitat pressupostària de l’administració. Tenint en compte aquests paràmetres, es calcula que l’aportació directa per a cada empresa o comerç que ho sol·liciti podrà ascendir a uns 1.000 €, aproximadament. Aquesta partida es debatrà al pròxim ple, que se celebrarà de forma telemàtica aquest mes. Després de l’aprovació i els terminis d’exposició pública pertinents, s’espera que puguin començar a sol·licitar-se aquestes ajudes a mitjans del mes de juny. També preveu ajuts per a l’adquisició d’equips de protecció individual per a comerços, locals d’hostaleria i empreses i, a més a més, es farà una campanya de comunicació de suport al comerç local.

A més, Fraga cedirà un dels pavellons en cas que hi hagi treballadors infectats. Amb aquesta finalitat es prepararà el pavelló del Sotet i també donarà ajudarà a la compra de tests.

Subvencions per a allotjaments de temporers Fraga destinarà 300.000 euros a la construcció d’allotjaments de treballadors agrícoles a les mateixes finques. Es finançarà fins un 30 per cent la construcció de nous allotjaments o les obres d’adaptació d’espais que ja hi hagi. Els ajuts seran vàlids per als empresaris que hagin fet obres aquest any.

tracking