SEGRE

ESNOTICIA

Les residències de Lleida organitzaran les visites per evitar contagis

Confien que quan reobrin els familiars es reactivin els ingressos || Almenys sis víctimes mortals al geriàtric de Guissona

Trasllat de padrins de Balaguer a Anglesola el 12 de març.

Trasllat de padrins de Balaguer a Anglesola el 12 de març.CONSELLERIA DE SALUD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Residències de Lleida ja busquen sistemes per planificar visites i evitar aglomeracions als geriàtrics de cara a la desescalada de l’estat d’alarma pel coronavirus i la reobertura d’aquests centres, blindats com a mesura de prevenció davant de possibles contagis. No obstant, fonts del sector van explicar ahir que esperen saber quan podran rebre els familiars. De la mateixa manera, van assegurar que confien que en el moment en què es permetin les visites, també puguin fer nous ingressos als geriàtrics.

D’altra banda, la conselleria de Salut va confirmar ahir que a la residència de la Fundació Agropecuària de Guissona han perdut la vida almenys sis usuaris per coronavirus. Aquestes dades corresponen a finals del mes de març passat, segons va informar la Generalitat. En aquest centre també s’han portat a terme 308 tests, entre PCR i proves serològiques, a 184 residents i 124 treballadors, dels quals el 17,78% van donar positiu per Covid-19.

En un altre ordre de coses, Salut va confirmar que sis padrins que es troben a la residència d’Anglesola des de mitjans del mes d’abril passat van donar negatiu a les proves del coronavirus i segueixen en aquest centre geriàtric, mentre que cinc van donar positiu i van ser reallotjats entre l’hospital sociosanitari Hèstia de Balaguer (d’on procedien) i la clínica Vithas Lleida. Per la seua part, un treballador també va donar positiu. Val a recordar que la conselleria va traslladar dotze ancians de Balaguer a Anglesola, que va estrenar la residència per fer front a la pandèmia del coronavirus. Amb aquesta acció, Salut buscava descongestionar el centre de la capital de la Noguera.

tracking