SEGRE

ESNOTICIA

Tàrrega lidera la reobertura comercial a comarques, on la majoria se cita per a l'11

Un 90 per cent de les botigues de Foment Tàrrega obre portes a la capital de l’Urgell coincidint amb el mercat setmanal || Els municipis preparen campanyes per donar un impuls a l’economia local

Tàrrega lidera la reobertura comercial a comarques, on la majoria se cita per a l’11

Tàrrega lidera la reobertura comercial a comarques, on la majoria se cita per a l’11SEGRE TÀRREGA

Creat:

Actualitzat:

La recuperació de l’activitat en comerços, restaurants i bars i perruqueries va ser desigual durant la jornada d’ahir a comarques. Al capdavant es va situar Tàrrega, on el 90 per cent de les botigues van obrir portes coincidint amb el mercat setmanal, mentre que a l’altre extrem es va situar la Seu d’Urgell, amb una reactivació “testimonial”, segons portaveus del sector. En qualsevol cas, la tornada a la normalitat es preveu gradual i la data definitiva serà dilluns vinent, dia 11, per quan es prepara la gran majoria dels establiments.

Els carrers del centre de Tàrrega van estar ahir més freqüentats de l’habitual en les últimes setmanes tant per l’inici del desconfinament dels negocis com pel mercat setmanal, que encara és d’alimentació i hort. Foment Tàrrega va corroborar que un 90 per cent dels associats va obrir portes entre els comerços. Ho va fer també un 50 per cent de les perruqueries. Tant l’associació com l’ajuntament de Tàrrega posaran en marxa una campanya comercial en els propers dies per provar de recuperar l’activitat.

Bona part dels establiments dedicaran la setmana a preparar el negoci per obrir dilluns

A la capital de la Noguera, la meitat dels petits comerços i establiments adherits a l’Associació de Comerciants de Balaguer 2021, al voltant de 140, van obrir amb cita prèvia i després d’haver implantat les mesures de seguretat necessàries per atendre els clients. L’entitat va assegurar que altres comerços aniran obrint durant la setmana a mesura que rebin material i que en tot cas l’11 de maig estaran equipats i oberts amb les màximes proteccions. L’Associació Comerç Balaguer Històric (ACH) va explicar que van ser menys els comerços del centre que van obrir les portes. L’ajuntament de Balaguer, alhora, ha accelerat l’elaboració d’un directori empresarial, comercial i de serveis del municipi.

A la capital del Pla d’Urgell també van obrir alguns comerços, mentre que d’altres establiments tenen posades les seues esperances dilluns vinent, tal com va assegurar ahir Mollerussa Comercial.

tracking