SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

Urbanisme examina el pla per a un campus i més hangars a l'aeroport d'Alguaire

Proposa adaptar les instal·lacions per acollir més empreses i activitat industrial i de formació || La Generalitat reprèn les comissions de forma telemàtica després de suspendre-les per la crisi sanitària

Avions l’abril passat a Alguaire.

Avions l’abril passat a Alguaire.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió d’Urbanisme de Lleida examinarà per primera vegada aquesta setmana el pla d’Aeroports de Catalunya per reforçar l’activitat industrial i de formació a l’aeroport d’Alguaire. Per fer-ho proposa una nova planificació urbanística que augmenta la superfície disponible per a hangars dins del recinte aeroportuari. També obre la porta a construir en el futur un campus universitari i de formació professional per a estudis vinculats al sector aeronàutic i una residència amb capacitat per allotjar quaranta estudiants d’escoles de vol i mecànica.

Urbanisme haurà de decidir si el pla que impulsa Aeroports ha de sotmetre’s o no a una avaluació ambiental. És un dels primers passos de la tramitació urbanística i ambiental davant de la Generalitat. La documentació inicial planteja reservar 90.000 metres quadrats per a hangars, dels quals 50.000 serien per a edificacions i la resta, per a vials. Tot això, per a “activitats econòmiques relacionades amb el sector aeronàutic”. A l’espera d’aprovar la nova la planificació urbanística, Aeroports preveu ampliar la plataforma d’estacionament d’avions i ha fet els primers passos per aprofitar la superfície de fins a 4.500 metres quadrats per a hangars que permet el pla en vigor. Així doncs, manté obert el concurs per habilitar-ne dos més: un serà el segon més gran de Catalunya, amb 6.400 metres quadrats; i l’altre serà una estructura inflable desmuntable per a ús industrial d’un total de 750 metres quadrats. El termini per presentar-hi ofertes va quedar congelat amb la declaració el mes de març de l’alerta sanitària.

També van quedar suspeses aleshores les comissions territorials d’Urbanisme, que el departament de Territori reprendrà a partir d’aquesta setmana de manera telemàtica.

L’ordre del dia de la pròxima comissió inclou també modificacions urbanístiques a Almacelles, Penelles i Soses, així com projectes per a quatre explotacions ramaderes a la Noguera i el Segrià.

Proposta per regularitzar naus industrials a Mollerussa D’altra banda, la comissió d’Urbanisme sotmetrà a aprovació un pla de millora urbana que planteja regularitzar diverses naus industrials a l’àmbit de Paprinsa de Mollerussa i que ara estan fora d’ordenació, segons consta a la memòria del projecte. Així mateix, aquest canvi facilitarà la instal·lació de noves conduccions de gas a la zona i contribuirà a “no frenar la producció” del complex, segons indica el text.

tracking