SEGRE

ESNOTICIA

Lleida, el Pirineu i Aran, preparades per a la fase 1 del desconfinament

Les més ben situades, amb Tarragona i Terres de l’Ebre || La Generalitat assumeix que Barcelona mantindrà la setmana que ve el nivell de restriccions actual

Casos confirmats per regions sanitàries.

Casos confirmats per regions sanitàries.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan falten pocs dies perquè arranqui la fase 1 del pla de desconfinament, la major part de la demarcació de Lleida està preparada per rebaixar encara més les restriccions imposades amb l’objectiu de frenar la pandèmia de coronavirus. I és que un dels indicadors que té en compte la Generalitat a la proposta de desconfinament que envia avui a La Moncloa és la incidència del virus sobre el total de la població de cada una de les nou regions sanitàries en què es divideix Catalunya. Tant al pla com a l’Alt Pirineu i Aran, els casos positius ronden la cinquantena per cada 10.000 persones.

Així, les comarques de la regió sanitària de Lleida registren 50 contagiats per cada 10.000 habitants. Aquesta proporció puja lleugerament fins als 52 infectats a la regió de l’Alt Pirineu i Aran. Al contrari, a causa del brot d’Igualada, la regió de la Catalunya Central, en la qual hi ha integrada la comarca del Solsonès, té 94 positius per cada 10.000 habitants, i no està clar que pugui passar a la següent fase del desconfinament.

Així les coses, la consellera de Salut, Alba Vergés, va admetre ahir la possibilitat que l’eliminació de restriccions no es faci de forma “homogènia” a tot Catalunya per les diferències entre regions sanitàries. “La tendència és clarament a la baixa a tot el territori, però que la tendència sigui a la baixa i la incidència de nous casos encara sigui alta ens porta que encara no estiguem a la zona verda, ni a Barcelona ni a les àrees metropolitanes”, va explicar en declaracions a TV3. “Segurament hi haurà diferències, encara que la decisió encara no està presa”, va indicar. I és que la ciutat de Barcelona, amb 98 casos per cada 10.000 habitants, dobla en incidència del virus a la regió sanitària de Lleida. Les regions metropolitanes nord i sud rebaixen la proporció fins als 76 i els 74 positius, respectivament, però es mantenen molt per sobre de Ponent, Pirineu i Aran. Les condicions més favorables per seguir amb el desconfinament es donen, no obstant, a les Terres de l’Ebre, on només hi ha onze contagis per cada 10.000 habitants. A la regió sanitària de Tarragona, la relació se situa en els 29 positius, mentre que a Girona s’incrementa la taxa fins als 64.

Amb tot, la consellera de Salut va remarcar que “les zones més poblades són les més preocupants perquè hi ha més densitat de persones i la reactivació de la mobilitat pot fer que s’ajuntin molts ciutadans en menys metres quadrats”.

La fase 1 del pla de desescalada, per exemple, preveu que reobrin les terrasses al 50% de la capacitat i sempre que hi hagi dos metres de distància entre les taules. També es permetran les reunions amb familiars i amics si no són més de deu. Als enterraments podran assistir entre deu i quinze persones.

 
tracking