SEGRE

MOSSOS ESTAT D?ALARMA

Multat per volar des de la Noguera amb un ultralleuger

Havia sortit d’Artesa de Segre i es dirigia a Moià || Denunciat per sengles infraccions al saltar-se el confinament

Imatge d’un dels dos ultralleugers detectats

Imatge d’un dels dos ultralleugers detectatsMOSSOS D’ESQUADRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van denunciar diumenge dos homes per volar amb avions ultralleugers en ple estat d’alarma pel coronavirus: un d’ells provenia d’Artesa de Segre i es dirigia a Moià, i l’altre aterrava a Pla de Bages. Els fets van tenir lloc cap a les 12.00 hores quan la patrulla aèria de la Unitat de Mitjans Aeris (Umae) duia a terme un vol de prevenció en el marc de l’operatiu per la pandèmia. L’helicòpter dels Mossos va detectar per la ràdio de comunicacions, quan creuava la comarca del Bages, el vol de dos aeronaus. Seguint els protocols d’actuació, va activar diverses patrulles per dirigir-se als camps de vol de Pla de Bages i de Moià per identificar els ocupants dels dos ultralleugers quan van aterrar.

Els dos pilots, de nacionalitat espanyola i entre els quals no hi havia cap tipus de contacte ni relació, van ser denunciats per realitzar una activitat no prevista en les excepcions de l’estat d’alarma i també per haver-se desplaçat a més d’un quilòmetre de la seua residència.

Notifiquen el cas a les autoritats aeronàutiques per determinar si hi va haver altres incompliments

El vol de les dos aeronaus, model Tecnam, també es va notificar a les autoritats aeronàutiques per determinar si s’havia incomplert alguna altra normativa vigent, en coordinació amb la Unitat Tècnica de Seguretat Aèria (Utsa) de la policia catalana.

D’altra banda, la Policia Local d’Agramunt va denunciar la setmana passada tretze persones per infringir les restriccions de mobilitat. També va identificar seixanta-set ciutadans i vint vehicles.

Des que es va decretar l’estat de l’alarma, la Policia Local ha aixecat quaranta-cinc actes per saltar-se el confinament. Les policies locals han detectat un cert relaxament en la ciutadania des de dissabte passat, coincidint amb el primer dia autoritzat de sortides per franges horàries. A Tàrrega, per exemple, diumenge van denunciar quinze persones per saltar-se els horaris i dissabte van precintar un bar, i a Mollerussa van aixecar dotze actes (vegeu SEGRE d’ahir).

tracking