SEGRE

ECOLOGIA SELECTIVA

Només tres municipis del Pla d'Urgell reciclen més de la meitat dels residus

Són Linyola, Fondarella i el Palau, mentre que la mitjana del Pla és del 45,28%

Targetes per a les escombraries - A partir del setembre, els veïns del Palau, Sidamon i Vilanova de Bellpuig utilitzaran una targeta per poder tirar les escombraries als contenidors de la fracció orgànica i rebuig. A la imatge, contenidors de Vi ...

Targetes per a les escombraries - A partir del setembre, els veïns del Palau, Sidamon i Vilanova de Bellpuig utilitzaran una targeta per poder tirar les escombraries als contenidors de la fracció orgànica i rebuig. A la imatge, contenidors de Vi ...AJUNTAMENT DE VILANOVA DE BELLPUIG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Només tres municipis del Pla d’Urgell compleixen la normativa europea que obliga a reciclar el 50% dels residus municipals. Són Linyola, amb un 53%; Fondarella, amb un 52%, i el Palau d’Anglesola, amb un 51%. A la cua hi ha els tres municipis amb polígons industrials: Sidamon, Vila-sana i Golmés.

El tècnic de Medi Ambient del consell comarcal, Ramon Montserrat, va remarcar que, malgrat ser els últims, aquests tres municipis estan en la línia de la mitjana comarcal, si no es tenen en compte els residus industrials. Aquesta mitjana se situa en un 45,28%, un 1,4% més que l’any passat, tal com va explicar el president del consell comarcal, Rafel Panadés.

Per millorar aquestes dades, el consell impulsarà noves accions informatives i repartirà entre els municipis bosses compostables. I és que la fracció orgànica és l’única de les recuperables que ha disminuït en un 3%, segons el balanç del 2019. Així, creix el reciclatge de paper un 1%, un 5% els envasos, un 4% el vidre i un 14% en roba, oli, piles i objectes a les deixalleries.

En total, la comarca va generar l’any passat 16.267 tones de residus, dels quals el 54% van anar a parar a l’abocador. Així, cada veí del Pla produeix 1,21 quilos diaris d’escombraries. A la capital, Mollerussa, la xifra va passar del 45,5% al 45,8% el 2019, amb un increment de recollida de les fraccions d’envasos (8,35%) i de vidre (8,5%).

tracking