SEGRE

RAMADERIA NOVES TECNOLOGIES

Venen mitja dotzena de sementals de raça bruna en una subhasta a través de WhatsApp

Una licitació telemàtica substitueix per primera vegada la presencial en ple estat d’alarma pel Covid-19

Martí Orriols.

Martí Orriols.FEBRUPI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sis caps de bestiar boví van canviar ahir a la tarda de propietari a través de missatges emesos des de tablets i telèfons mòbils. Va ser durant la primera subhasta de sementals de raça bruna celebrada de forma telemàtica, per evitar riscos de contagi de coronavirus i facilitar la participació. La Federació Catalana de Raça Bruna dels Pirineus (Februpi) va organitzar la licitació mitjançant un grup de missatges en la popular aplicació WhatsApp.

Martí Orriols, gerent de la Februpi, va explicar que l’elecció de WhatsApp va obeir a la intenció d’aplicar “un sistema senzill i sense gaires complicacions”. Va destacar que “la majoria de la població està familiaritzada” amb aquesta aplicació de missatgeria. El grup creat per a la licitació tenia agregats com a postors 43 ramaders del Pirineu català.

Els ramaders interessats havien rebut fitxes amb fotografies dels dotze exemplars que van sortir a subhasta, una descripció de cada un els animals i els respectius preus de sortida, que oscil·laven entre els 1.400 i els 1.500 euros. També havien tingut la possibilitat d’anar a veure’ls en els dies previs al centre de testatge de Bellestar, a l’Alt Urgell. Sis dels sementals es van vendre a preus que van oscil·lar entre 1.400 i 3.950 euros. Els sis restants no es van adjudicar. Tres persones van organitzar la licitació telemàtica, que va començar cap a les 20.00 i va durar al voltant d’una hora i mitja. Una vegada finalitzada, Orriols es va mostrar satisfet per la bona resposta a la licitació a través de missatgeria mòbil. “Hi havia tants ramaders com en una subhasta presencial”, va dir. Va afegir que vendre el 50% del bestiar està en la línia de subhastes anteriors.

Tercera venda de bestiar del centre de Bellestar Des de la inauguració el 2019, el centre de testatge de Bellestar organitza dos subhastes a l’any, una a la primavera i una altra a la tardor. La d’ahir va ser la tercera licitació, i la primera organitzada de manera telemàtica. Els organitzadors anaven publicant missatges sobre cada lot i els ramaders tenien dos minuts per fer ofertes. Una veterinària de la federació i una secretària van coordinar la licitació.

tracking