SEGRE

El mercat de Torrefarrera reobrirà aquest diumenge

Amb menys parades i extremant les mesures de seguretat

Imatge d'arxiu del mercat de Torrefarrera.

El mercat de Torrefarrera reobrirà aquest diumengeACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Mercat Municipal de Torrefarrera (Segrià) tornarà a obrir després que l'Ajuntament anunciés la seva suspensió des del 15 de març. Ho farà aquest diumenge, 10 de maig, però amb menys parades ja que només s'hi podran vendre productes d'alimentació, begudes, alimentació per a animals, productes higiènics i planter. L'aforament estarà limitat a mil persones i s'hauran d'extremar les mesures de protecció i seguretat per a clients i paradistes per evitar contagis per la covid-19. Tothom que hi vulgui accedir haurà de portar obligatòriament guants i mascareta i els infants hi tindran prohibida l'entrada.

L'alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, destaca que la reobertura del Mercat Municipal "és un pas més en la recuperació del comerç de proximitat i la producció local tan importants per a la localitat, mentre es retorna poc a poc a la normalitat i amb tota la prudència que la situació requereix".

Per evitar aglomeracions i garantir que no se supera un terç de l'ocupació de l'espai (mil persones aproximadament), els accessos al mercat estaran regulats per agents de seguretat i municipals que comprovaran que tothom hi accedeixi amb les mesures de protecció.

Els paradistes hauran d'extremar les mesures preventives seguint les recomanacions del Departament de Salut (portant mascareta, guants i fent servir solució hidroalcohòlica) i no es permetrà als clients tocar els productes, excepte que sigui amb guants d'un sol ús quan el paradista pugui facilitar-los. Totes les parades hauran de vigilar i fer complir les normes d'higiene general.

Les parades se situaran a una distància lineal mínima entre elles de dos metres (a banda i banda) i frontal de sis metres. Caldrà fer un control rigorós de les cues per evitar aglomeracions. Els clients hauran de respectar la distància de dos metres i esperar el seu torn formant una cua de manera que només hi hagi una persona a primera línia de la parada.

Es recomana als paradistes la instal·lació d'un plàstic protector per tractar amb el client, al mateix temps que s'evitarà, dins del possible, el cobrament amb diners en efectiu. A més, les parades hauran de disposar de papereres per llençar els guants usats pels clients.

tracking