SEGRE

ESNOTICIA

Empresaris i hotelers qüestionen la sortida del confinament a Lleida en dos velocitats

Les institucions, en canvi, confien en els criteris sanitaris i avalen la distinció || El sector assegura que el 95 per cent dels hotels del Pirineu seguiran tancats i el comerç ho veu “un cop molt dur”

Empresaris i hotelers qüestionen la sortida del confinament a Lleida en dos velocitats

Empresaris i hotelers qüestionen la sortida del confinament a Lleida en dos velocitats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector empresarial i l’hoteler van qüestionar ahir l’operativitat de la sortida del desconfinament de Lleida en dos velocitats després que la Generalitat fes públic que demanarà al Govern central que el Pirineu i Aran puguin iniciar la fase 1 dilluns, però no les comarques del pla. En canvi, les institucions polítiques van dir que confiaven en el criteri marcat per les autoritats sanitàries. El president de Pimec Comerç, Manel Llaràs, creu que “mentalment és un cop molt dur per al sector comercial” de Lleida no entrar la setmana que ve a la fase 1. El president de la Cambra de Comerç, Jaume Saltó, no veu “sentit” a no permetre el canvi de fase al pla. “Hi ha control, i no podem fer més mal a l’economia. És important passar de fases i poder treballar com més aviat millor”, va assenyalar. Tanmateix, la presidenta de la Federació de Comerç de Lleida, Maria Rosa Eritja, va assenyalar que “no és cap drama” haver d’esperar “per no recaure”. Per al sector turístic, la decisió suposa reduir les possibilitats que hi hagi demanda d’allotjament al Pirineu o el pla per separat. El president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, va assenyalar que “poc tenim a dir en matèria sanitària”, però va indicar que desconfinar àrees reduïdes a penes té impacte econòmic per al seu sector. “Com més reduïda és l’àrea de moviment, menys possibilitats hi ha que vinguin visitants”, va afirmar, i va assenyalar que també la divisió provincial és escassa per reprendre l’activitat.

“Seria viable si hi hagués una demarcació que correspongués a l’àrea metropolitana de Barcelona i una altra per a la resta de Catalunya”, va apuntar a tall d’exemple. En aquest sentit, va assenyalar que “el 95% dels hotelers seguirem tancats” al considerar que els ingressos no compensaran les despeses fixes. “En tot cas podran obrir els bars que reben una clientela habitual”, va remarcar.

«La Generalitat recull així la diferència entre territoris i el Pirineu presenta molts menys contagis que el pla. Pot ser bo per a tothom. Confio en el criteri de Salut».

En canvi, representants de municipis, consells i Diputació van avalar els criteris de la conselleria. “La Diputació dóna suport a les directrius de Salut i estàvem en contra que la divisió fos per províncies. La Generalitat recull d’aquesta manera la diferència entre els territoris i el Pirineu presenta molts menys contagis que el pla.”

El paer en cap de Lleida, Miquel Pueyo, va assenyalar que “l’únic que podem fer és complir el que acordin Govern i Generalitat de Catalunya. Els municipis no poden prendre decisions individuals”.

tracking