SEGRE

ESNOTICIA

Alcaldes critiquen que només una de les tres regions sanitàries de Lleida passi a la fase 1

Demanen tenir en compte el món rural, on l’índex de contagis és inferior || Els 77 municipis del Pirineu avançaran en el desconfinament, mentre que 147 del pla i 17 de la Catalunya central no ho faran

Alcaldes critiquen que només una de les tres regions sanitàries de Lleida passi a la fase 1

Alcaldes critiquen que només una de les tres regions sanitàries de Lleida passi a la fase 1

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alcaldes de Lleida van criticar ahir que només el Pirineu i Aran, una de les tres regions sanitàries entre les que es divideixen les comarques de Lleida, passi a la fase 1 de la desescalada de l’estat d’alarma i demanen que es tinguin en compte les especificitats del món rural, on l’índex de contagis és inferior. Així, l’alcalde d’Almacelles, Josep Ibarz, va afirmar que la realitat de Barcelona “no pot ser la mateixa que la de Lleida ciutat”, que tampoc “té res a veure amb la dels pobles del pla de Lleida”. Ibarz va assegurar que “el més lògic” és deixar en mans de cada municipi el desconfinament. El primer edil de Corbins, Jordi Verdú, va defensar adaptar la desescalada i va demanar tenir en compte les àrees bàsiques de salut. Per la seua part, l’alcalde de la Granja d’Escarp, Manel Solé, es va mostrar sorprès per la proposta de la Generalitat i va assegurar que “ser a la regió sanitària de Lleida ha condicionat el nostre desconfinament”. De la mateixa manera, l’alcalde dels Omells de na Gaia, Delfí Escoté, va dir que “estem aïllats, penso que fins i tot podríem tornar a obrir l’escola, que té sis alumnes”. El primer edil de Castellserà, Marcel Pujol, va afirmar que “és un problema, hem de començar a moure l’economia local, especialment en zones rurals”.

Per a l’alcalde de Preixana, Jaume Pané, “totes les mesures de prevenció són bones encara que no haurien de posar al mateix sac Lleida ciutat i els pobles petits”. Per la seua banda, l’alcalde de Torà, Magí Coscollola, va apuntar que “no hi ha d’haver cap pressa per desconfinar”. Aquest municipi, juntament amb Biosca, malgrat formar part de la Segarra, s’inclou a la regió de la Catalunya central, que tampoc es preveu que passi a la fase 1. En aquest sentit, l’alcalde de Sant Guim de Freixenet, Francesc Lluch, va assegurar que l’hospital de referència per a gran part de la població de la Segarra és el d’Igualada i va explicar que “toca prudència, no vindrà d’una setmana més”.

S’ha d’assenyalar que la regió sanitària del Pirineu i Aran engloba els setanta-set municipis dels dos Pallars, Alta Ribagorça, Alt Urgell, Aran i Cerdanya. D’altra banda, 147 municipis del Segrià, Pla, Urgell, Segarra, les Garrigues i Noguera, que depenen de la regió sanitària de Lleida, i quinze del Solsonès i Torà i Biosca, a la zona de la Catalunya central, es mantindran a la fase 0.

Imatge d’ahir de l’entrada al CAP de Guissona.

Imatge d’ahir de l’entrada al CAP de Guissona.X. SANTESMASSES

tracking