SEGRE

CORONAVIRUS TRIBUNALS

Dispensen de treballar els jutges amb fills menors si no hi ha col·legi

El Consell del Poder Judicial concedeix de nou aquests permisos malgrat que es preveu un col·lapse dels jutjats || Pla amb 115 propostes per tornar a la normalitat

Imatge dels jutjats de Lleida.

Imatge dels jutjats de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió permanent de Consell General de Poder Judicial (CGPJ) va acordar ahir restablir el règim de permisos i llicències per a conciliació familiar, en previsió de la demanda de sol·licituds que, especialment entre els jutges que tinguin fills menors, provocarà la represa de l’activitat presencial als jutjats mentre es manté la mesura de tancament dels centres escolars. Una mesura que pot generar controvèrsia ja que es preveu que durant els pròxims mesos hi hagi un col·lapse judicial. El CGPJ va acordar el dia 16 de març, per garantir la prestació del servei públic judicial davant de la situació generada per la pandèmia, que els presidents de l’Audiència Nacional i dels Tribunals Superiors de Justícia revoquessin i deixessin sense efecte els permisos i llicències concedits fins aquesta data. Ara, la represa progressiva de l’activitat “provocarà de manera previsible un increment a la sol·licitud de permisos i llicències relacionats amb la conciliació familiar, especialment en els casos que els jutges tinguin fills menors i mentre es mantingui la mesura de tancament dels centres escolars, que no sembla que hagin de reobrir aquest curs, i prohibició d’activitats col·lectives que puguin resultar una alternativa, com campaments, estades esportives, etc., pròpies dels mesos de vacances escolars”, segons va assenyalar ahir la comissió permanent. Per donar una resposta adequada a aquest nou escenari, la comissió va aprovar ahir modificar l’acord del 16 de març, de manera que torni recobrar plena vigència el règim de permisos i llicències previstos per llei “referits estrictament a la conciliació familiar, i es garantirà, en tot cas, la preservació del servei públic indispensable”.

El CGPJ ja compta amb un pla propi amb 115 propostes per tornar a la normalitat quan finalitzi l’estat d’alarma. S’han eliminat 22 mesures per les objeccions que han rebut o perquè ja estaven previstes al reial decret-llei aprovat pel Govern, com l’habilitació del mes d’agost, cosa que ha generat una enorme controvèrsia entre la plana judicial.

Incorporació progressiva dels funcionaris a partir de dimarts El ministeri de Justícia va informar ahir a les associacions de jutges i fiscals que si el Congrés no valida la setmana que ve el reial decret de mesures urgents aprovat pel Govern per evitar el col·lapse de jutjats, intentarà que els objectius que s’han previst es compleixin igualment, com per exemple habilitar de l’11 el 31 d’agost.

La reincorporació dels funcionaris serà “progressiva” i la primera fase s’iniciarà dimarts, amb una incorporació del 30 o 40 per cent de la plantilla. Per la seua banda, l’Associació de Fiscals va reclamar ahir que es realitzin proves serològiques als fiscals abans que es reincorporin a la feina, igual que es farà amb els jutges.

tracking