SEGRE

REGS NOVES ACTUACIONS

En marxa l'ampliació del Segrià Sud i la modernització de Pinyana

Projecte per eliminar bombatges en 2.200 hectàrees de Lleida i Alcarràs i comencen les obres a l’Horta || Actuacions per gairebé vint milions d’euros

Les màquines ja treballen obrint el camí per on passaran les conduccions del Segrià Sud.

Les màquines ja treballen obrint el camí per on passaran les conduccions del Segrià Sud.C.G.R.S.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els regs de Lleida reprenen obres i projectes que suposaran una inversió que s’acosta als vint milions d’euros a Pinyana i al Segrià Sud (vegeu desglossament). Agricultura ha donat un nou reconeixement a la modernització del reg històric avançant en el projecte mediambiental del sector 5 que suposarà eliminar bombatges per proveir 2.200 hectàrees de Lleida i Alcarràs. El Govern té prevista la modernització de 12.000 hectàrees de Pinyana a sis sectors en un termini de deu anys amb una inversió de 40 milions d’euros. En aquest sector 5 es preveu regar per gravetat des del Salt de Canet, a Alpicat, 1.600 hectàrees de Lleida i 600 més d’Alcarràs que ja estan modernitzades però reguen per bombatge. La intervenció costarà 8,4 milions d’euros.

A més del 5, altres sectors avançats són el 3, que afecta 1.520 hectàrees de la Portella, Vilanova del Segrià, Benavent, Torre-serona i Corbins, on els regants avalen per majoria la modernització; i el sector 6, que correspon a 1.280 hectàrees de l’Horta de Lleida, en concret, de les partides de Butsènit, Rufea, Malgovern i la Caparrella, on dilluns vinent començaran les obres que no van poder abordar-se a mitjans de març per la crisi sanitària del Covid-19. Suposaran una inversió de 9 milions d’euros, dels quals els regants aporten tres i un any d’obres.

Unes 350 hectàrees més de reg de suport en 4 pobles L’empresa Arnó va començar aquesta setmana les obres per a l’ampliació del Segrià Sud amb 350 hectàrees més dels municipis de Maials, Almatret, Seròs i Riba-roja, aquest últim a Tarragona. Aquesta extensió s’emmarca dins de les 2.200 hectàrees a les quals es vol portar el reg per degoteig en els pròxims anys, de manera que aquest nou sistema passaria de les 6.300 hectàrees que ara reguen des de l’Ebre a les 8.500 i també beneficiaria el municipi de Llardecans. Aquesta actuació suposarà una inversió de gairebé 2 milions d’euros, dels quals els regants aportaran més de 700.000 euros, i un termini d’execució d’un any. La crisi sanitària va ajornar l’inici de les obres ja que la zona per on havien de passar els tubs ja es va senyalitzar a primers d’any. Segons va indicar el president de la comunitat de regants, Joan Sabaté, que el degoteig arribi a una superfície més gran és garantia per al cultiu d’oliveres i la producció d’oli.

tracking