SEGRE

ESNOTICIA

Hotels del Pirineu veuen poc viable obrir i les terrasses es preparen

El turisme rural demana flexibilitat per poder acollir clients de Barcelona || Els hotelers insten a aclarir quins allotjaments podran obrir i en quines condicions

Un establiment d’Arties on ahir preparaven taules i cadires per obrir la terrassa el dilluns 11.

Un establiment d’Arties on ahir preparaven taules i cadires per obrir la terrassa el dilluns 11.LAURA RODRÍGUEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els hotels del Pirineu no veuen viable obrir a partir de dilluns amb l’entrada de les comarques de muntanya i Aran a la fase 1 de desconfinament, mentre que només les terrasses estarien preparant la tornada a l’activitat. De fet, la Federació d’Hostaleria va assegurar ahir que no queda clar que els establiments hotelers puguin reobrir, ja que l’ordre publicada diumenge passat no ho preveu i es van citar a pròximes concrecions del Govern central en cas que accepti la proposta de la Generalitat. A la Val d’Aran, el Gremi d’Hostaleria descartava ahir al matí que reobrís cap hotel (és temporada baixa i s’anuncien nevades per dilluns), i sí que ho faran unes sis terrasses.

Joan Simón, responsable de diversos establiments a la Seu d’Urgell, va assenyalar que preparen la terrassa amb la meitat de capacitat pel requisit d’augmentar les distàncies, malgrat que desconeixia si el Govern central acceptarà la proposta de Salut, que deixa les comarques del pla i la Catalunya central encara a la fase 0. En aquest sentit, restauradors del pla es van mostrar “perduts” ja que havien començat a preparar la reobertura (a les terrasses).

Albert Marimon, del restaurant La Cava de Tàrrega, va dir que “només estem a disset quilòmetres de Tarragona i allà podran obrir”. Va afegir que “farem el que les autoritats ens indiquin”. La Cava és un dels quatre restaurants que formen part del nou projecte de comandes en línia i a domicili RestaurantsTarrega.cat.

D’altra banda, el president de la federació de cases rurals, Jaume Ramon, va demanar a la consellera Carme Chacón flexibilitzar els límits de la desescalada per acollir clients de Barcelona, ja que si no és així no els surt a compte obrir fins que es pugui viatjar entre províncies el mes de juny. Va defensar el turisme rural com el de més garanties al ser “poc massificat i natural”.

Chacón va mantenir una reunió amb representants del sector a Lleida i els va avançar que preparen protocols per garantir un funcionament segur del turisme davant del Covid-19. El sindicat Unió de Pagesos va demanar beneficis fiscals per a l’agroturisme.

Un establiment d’Arties on ahir preparaven taules i cadires per obrir la terrassa el dilluns 11.

Un establiment d’Arties on ahir preparaven taules i cadires per obrir la terrassa el dilluns 11.LAURA RODRÍGUEZ

tracking