SEGRE

URBANISME INFRAESTRUCTURES

Arranca el pla per poder reforçar l'activitat industrial a l'aeroport d'Alguaire

La Generalitat reprèn les comissions després de suspendre-les per la crisi sanitària i tramita l’avaluació ambiental del pla que impulsa Aeroports || Avala regularitzar naus industrials a Mollerussa

Avions a l’aeroport d’Alguaire el mes d’abril passat.

Avions a l’aeroport d’Alguaire el mes d’abril passat.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat va reprendre ahir les comissions d’Urbanisme de forma telemàtica després de suspendre-les per la crisi sanitària del Covid-19, cosa que va permetre fer el primer pas per al pla que impulsa Aeroports de Catalunya per potenciar l’aeroport d’Alguaire per a la indústria i la formació. És un dels primers passos de la tramitació urbanística i ambiental davant de la Generalitat.

La documentació inicial planteja la prolongació d’un vial paral·lel a la pista, en continuïtat amb l’aparcament de vehicles actual, per a la ubicació de nous hangars i naus. En total es preveu la reserva de 90.000 metres quadrats, per a un gran hangar i alguns de més petits en cinc parcel·les de 4.000 metres quadrats i en parcel·les de 16.000 metres quadrats. Respecte a la documentació ambiental, els nous hangars s’hauran d’integrar al paisatge i a la resta d’edificacions de la infraestructura.

Els nous hangars que es projecten a l’aeroport d’Alguaire s’hauran d’integrar al paisatge

El document justifica la proposta per la necessitat d’implantar noves activitats econòmiques a l’aeroport, directament relacionades amb el sector aeronàutic, destinades a logística, activitats industrials i formació especialitzada, aspecte que pot rendibilitzar les instal·lacions existents i afavorir-ne la continuïtat.

A l’espera d’aprovar la nova planificació urbanística, Aeroports preveu ampliar la plataforma d’estacionament d’avions i ha fet els primers passos per aprofitar la superfície de fins a 4.500 metres quadrats per a hangars que permet el pla en vigor. Així, manté obert el concurs per habilitar-ne dos més: un serà el segon més gran de Catalunya, amb 6.400 metres quadrats; i l’altre serà una estructura inflable desmuntable per a ús industrial de 750 metres quadrats.

D’altra banda, la comissió d’Urbanisme també va avalar un pla de millora urbana que planteja regularitzar diverses naus industrials en l’àmbit de Paprinsa de Mollerussa i que ara estan fora d’ordenació. Aquest canvi facilitarà la instal·lació de noves conduccions de gas a la zona i contribuirà a no frenar la producció del complex. L’àmbit del pla de millora urbana abasta 55.728 metres quadrats i limita amb la zona industrial de la carretera de Torregrossa i la ronda de Ponent. La comissió també va debatre diferents modificacions urbanístiques a Almacelles, Penelles i Soses, entre altres projectes.

Ajuts a consells i ajuntaments per mitigar el canvi climàtic El departament de Territori, a través de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, ha donat llum verda a subvencions per al desenvolupament d’accions de mitigació i d’adaptació al canvi climàtic en el marc de la declaració d’emergència climàtica.

tracking