SEGRE

ESNOTICIA

El turisme actiu pot iniciar la temporada però rebutja fer-ho encara

A l’espera dels protocols i de la mobilitat entre àrees sanitàries || La gran majoria d’hotels no obrirà fins a mitjans de juny

José Antonio Manrique al preparar ahir la terrassa del Bar Coyote de Sort.

José Antonio Manrique al preparar ahir la terrassa del Bar Coyote de Sort.M. CODINAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les empreses de turisme actiu del Pirineu podran reobrir dilluns per a grups de fins a deu persones al trobar-se a l’única regió sanitària de Lleida que passarà a la fase 1 de la desescalada. No obstant, el sector descarta fer-ho de moment i esperarà a disposar dels protocols i que estigui permesa la mobilitat entre àrees sanitàries. El responsable de l’Associació d’Empreses d’Esports d’Aventura del Sobirà, Flòrido Dolcet, va explicar que tenir els protocols és “imprescindible per garantir la seguretat i treballar amb serietat”. Dolcet va afirmar que “el primer que haurem de fer serà analitzar les mesures que es publiquin al BOE”.

Per la seua banda, els hotels del Pirineu tindran permès obrir, però la gran majoria no ho farà. El president de la Federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau, va reiterar que “el 95% dels hotels estaran tancats” i “en principi no obriran fins al 15 o 20 de juny”, quan es preveu que hi hagi mobilitat entre regions sanitàries. Castellarnau també va assegurar que “obriran pocs bars”.

L’Institut per a la Qualitat Turística ha llançat el segell Safe Tourism que garanteix la prevenció de riscos

En aquest sentit, empresaris de la restauració que tenen locals amb terrassa (que podran obrir amb el 50% de l’aforament) preparen els negocis amb totes les precaucions i mesures recomanades. “Ens hem hagut de reinventar, per la qual cosa també seguirem oferint menjada per emportar-se”, va explicar David Rodríguez, propietari de la creperia Creps de Muntanya de Sort. Així mateix, José Antonio Manrique, del Bar Coyote de la capital del Sobirà, va explicar que “reduirem l’aforament, separarem les taules dos metres i netejarem els mobles després de cada servei”. Manrique preveu que el negoci es reactivi “molt a poc a poc” i que tardarà mesos a recuperar el volum de treball per tornar a contractar els seus empleats

Per la seua banda, David Escribà, propietari de l’Hotel Restaurant Les Brases, va remarcar les dificultats amb les quals s’ha trobat per ampliar la terrassa del negoci per respectar les distàncies de seguretat entre les taules i que li sigui rendible treballar. Escribà va afegir que “l’any passat tenia vint treballadors, aquest any crec que no arribaré ni a la meitat”.

D’altra banda, l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) va llançar ahir el segell Safe Tourism Certified, aplicable a vint-i-un subsectors turístics, com marca de garantia i certificació de la implantació del Sistema de Prevenció de Riscos per a la Salut davant el Covid-19, i que s’assoliria després d’haver superat una auditoria realitzada per empreses independents.

tracking