SEGRE

JUSTÍCIA PODER JUDICIAL

L'activitat judicial es manté sota mínims fins al dia 24 de maig

Continuen suspeses les actuacions judicials programades i els terminis processals || Sindicats critiquen una desescalada “sense garanties de seguretat” per a empleats

Mampara protectora a les Oficines d’Atenció Ciutadana dels jutjats de Solsona.

Mampara protectora a les Oficines d’Atenció Ciutadana dels jutjats de Solsona.JUSTICIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) manté la suspensió de les actuacions judicials no essencials fins al pròxim 24 de maig, després que es publiqués ahir al Butlletí Oficial de l’Estat la nova pròrroga de l’estat d’alarma per la pandèmia. Segons informa en un comunicat l’òrgan de govern dels jutges, aquesta pròrroga implica que es manté l’acord per a “la suspensió de totes les actuacions judicials programades i els terminis processals”, excepte en els serveis essencials marcats en coordinació amb el ministeri de Justícia i la Fiscalia General de l’Estat. A banda de la pròrroga de l’estat d’alarma, es publica també al BOE una ordre del ministeri de Justícia amb l’esquema de seguretat laboral i el pla de desescalada per al sector, amb la reincorporació progressiva del personal de l’administració de Justícia als seus llocs de treball a partir de dimarts que ve. En aquella primera fase es preveu que vagin a cada centre de treball entre un 30 i un 40 per cent dels efectius, una setmana després ho farà entre el 60 i el 70 per cent del personal i en una tercer fase s’hauria de trobar als seus llocs la totalitat de la plantilla (vegeu SEGRE d’ahir). Si es compleixen els terminis establerts, aquella tercera fase començaria el 26 de maig, data en la qual s’activarien els terminis processals suspesos pel coronavirus. Respecte a aquest pla de desescalada en el sistema judicial, la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) va criticar ahir que part de la plantilla hagi de començar dimarts “sense les degudes garanties de seguretat per a la plantilla”.

Segons va denunciar aquest sindicat, no es garanteixen els tests fiables previs a la reincorporació que el Consell General del Poder Judicial sí que preveu per als jutges i els magistrats. A més a més, va assenyalar que no es garanteixen la provisió efectiva de mascaretes per a tot el personal que es reincorpori a la feina.

tracking