SEGRE

ESNOTICIA

Mobilitat lliure i accés a les segones residències al Pirineu amb la fase 1

La fase 1 de la desescalada a la qual demà entren sis comarques del Pirineu (amb 57.000 lleidatans, un 13% del total) permet els desplaçaments dins de l’àrea de referència, la regió sanitària, per anar a segones residències. També autoritza a reobrir hotels, museus o escoles per a tasques administratives. Les comarques del pla seguiran a la fase 0.

El càmping La Borda del Pubill, a Ribera de Cardós, es preparava ahir per obrir demà.

El càmping La Borda del Pubill, a Ribera de Cardós, es preparava ahir per obrir demà.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fase 1 del desconfinament permetrà a partir de demà que els territoris autoritzats (a Catalunya, el Pirineu, a més de Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona) reobrin hotels, museus, biblioteques i recuperin activitats de turisme actiu i de naturalesa. Però també flexibilitza la mobilitat dels veïns dins de la zona de referència (en aquest cas, la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran), de manera que es podrà circular lliurement només dins dels seus límits fins i tot per anar a una segona residència. També permet reunions d’un màxim de deu persones mantenint mesures de seguretat i higiene. La mobilitat a la segona residència va ser rebutjada i confirmada (entre d’altres, pel president Pedro Sánchez) dos vegades al llarg del dia d’ahir mentre s’interpretava el contingut de la nova ordre publicada al BOE.

Però les comarques del pla i el Solsonès (així com els municipis de la Segarra inclosos també a la Catalunya central) es mantindran a l’escenari 0 de la desescalada probablement una setmana més, de manera que continuaran desenvolupant les activitats amb més restriccions. Les dos velocitats de la desescalada aprovades pel Govern seguint la planificació de la Generalitat suposaran més llibertat d’activitats per al 13 per cent dels lleidatans.

Alguns establiments del Pirineu ultimen els preparatius aquest cap de setmana per tenir-los a punt demà en les condicions que requereix l’estat d’alarma. Per exemple, les terrasses, que tindran un aforament del 50 per cent, o els càmpings que, igual que els hotels, hauran de tancar i senyalitzar les zones comunes. La major part del sector hoteler, tanmateix, no preveu reobrir perquè la falta de mobilitat fora de la província deixa la demanda en mínims. Els viatges entre províncies podrien recuperar-se al juny.

Altres de les activitats permeses a la fase 1 són el rodatge de pel·lícules i els espectacles, però amb limitacions d’aforament (trenta persones o dos-centes segons si són sota sostre o a l’aire lliure). Les piscines, en canvi, podrien reobrir el 25 de maig si finalment s’avança la data.

tracking