SEGRE

MUNICIPIS INICIATIVES

Un municipi de Lleida donarà 100 euros a cada veí que se'n gasti 200 als negocis del poble

L’ajuntament busca reactivar l’economia local i la mesura pot beneficiar 1.555 persones

Un establiment d’Arties on dijous es preparaven per reobrir la terrassa demà.

Un establiment d’Arties on dijous es preparaven per reobrir la terrassa demà.LAURA RODRÍGUEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Naut Aran donarà 100 euros a cada veí que sigui major de 18 anys i es gasti 200 euros (o més) als negocis de la localitat entre demà i el 31 de desembre. Aquesta és una mesura que busca “ajudar les famílies i reactivar l’economia” després de la crisi del coronavirus. L’alcalde, César Ruiz-Canela, va explicar ahir que aquesta també és una acció que busca “fomentar que la gent compri”.

Així mateix, va assenyalar que a la població hi ha 1.555 veïns que són majors d’edat i va remarcar que aquests només es podran beneficiar una vegada de l’ajuda. Ruiz-Canela va apuntar que la iniciativa pot suposar una injecció econòmica per a les empreses locals de fins a 310.000 euros. Per poder rebre aquesta subvenció, els veïns hauran d’entregar a l’ajuntament les factures o els tiquets de les compres i el consistori els ingressarà els 100 euros al seu compte bancari. D’aquesta manera, el ple de Naut Aran va aprovar el passat 23 d’abril destinar una partida de 155.000 euros a aquesta finalitat. Ruiz-Canela va explicar que les compres es poden fer en qualsevol empresa, comerç, restaurant o establiment de la localitat, inclosa l’estació d’esquí de Baqueira Beret.

D’altra banda, el consistori també ha reservat una altra partida de 45.000 euros per a la compra de mascaretes, guants i gel hidroalcohòlic. De moment, ja han encarregat 2.000 mascaretes que es repartiran entre els veïns. Ruiz-Canela va explicar que l’ajuntament projecta desplegar dispensadors de gel desinfectant pels carrers del municipi i comprar una pistola-termòmetre per mesurar la temperatura dels usuaris de les piscines municipals quan obrin.

El consistori ja ha enviat una carta als ciutadans informant-los que els criteris que marca el ministeri de Sanitat per a les piscines “fan molt difícil” que puguin obrir (vegeu la pàgina 31). Així doncs, quan s’hagi pres una decisió sobre si aquest equipament obre o no, que serà una decisió municipal, l’ajuntament explicarà com hauran de tramitar les peticions per rebre aquests ajuts.

Torrelameu donarà ajuts de 50 euros per comprar piscines L’ajuntament de Torrelameu va anunciar ahir que, en cas que aquest estiu no obrin les piscines municipals, crearan una línia de subvencions de fins a 50 euros per habitatge perquè els veïns empadronats puguin comprar-se una piscina d’ús domèstic.

tracking