SEGRE

ESNOTICIA

Els veïns del Pirineu es poden reunir en grups de deu des d'avui

Les comarques de muntanya accedeixen avui a la fase 1 || Obren terrasses al 50%, hotels i s’amplia la mobilitat dins la zona

Un dels accessos a l’estany de Sant Maurici, completament desert.

Un dels accessos a l’estany de Sant Maurici, completament desert.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de les comarques del Pirineu es podran reunir en grups de fins a deu persones a partir d’avui. Aquest és l’únic territori de Lleida que accedeix a la fase 1 de la desescalada de l’estat d’alarma decretat pel coronavirus, mentre que les comarques del pla i el Solsonès es mantindran a la fase 0.

Així mateix, també podran obrir les terrasses dels bars i restaurants (amb un aforament del 50 per cent). La mobilitat també s’ampliarà al Pirineu i es permetran els desplaçaments entre els municipis d’aquesta regió sanitària i els seus habitants també podran anar a les segones residències que es trobin dins d’aquesta àrea.

De la mateixa manera, hotels, càmpings i cases rurals del Pirineu poden reactivar l’activitat, encara que hauran de clausurar les zones comunes. Així doncs, alguns negocis ja van preparar la setmana passada les instal·lacions. Els esports d’aventura tenen autoritzat l’inici de la temporada, que estava previst per al 14 de març, encara que gran part del sector preveu esperar a tenir els protocols i que hi hagi mobilitat entre regions sanitàries.

També podran obrir les portes els comerços que tinguin una superfície de fins a quatre-cents metres quadrats, sense cita prèvia i amb un aforament del 30 per cent. Aquests establiments se sumaran als negocis essencials, com per exemple els d’alimentació i farmàcies, que han estat oberts des de la declaració de l’estat d’alarma.

Així mateix, les persones que resideixin al mateix domicili podran viatjar, a partir de la fase 1, en vehicles de fins a nou places sense necessitat d’utilitzar mascaretes i podent ocupar totes les places que tingui el vehicle. Per la seua banda, les persones que no visquin juntes i es desplacin en el mateix vehicle hauran de portar mascareta i podran anar dos persones per cada fila de seients, segons l’ordre que es va publicar ahir al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

Aigüestortes, sense excursionistes pel coronavirus El Parc Nacional d’Aigüestortes ofereix aquests dies una imatge insòlita. Aquest és un dels principals atractius turístics de Lleida i la crisi sanitària ha provocat que els excursionistes hagin desaparegut del paisatge. El director del Parc Natural de l’Alt Pirineu, Marc Garriga, va explicar que la poca afluència de persones aquesta primavera beneficiarà l’ecosistema.

tracking