SEGRE

Detingut un veí de Torregrossa per robar 273 porcs de tres granges

Va assaltar presumptament explotacions de Torregrossa, Juneda i Els Alamús

Detingut un veí de Torregrossa per robar 273 porcs de tres granges

Detingut un veí de Torregrossa per robar 273 porcs de tres grangesMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van detenir dimecres un veí de Torregrossa per robar presumptament 273 porcs en explotacions ramaderes de tres poblacions de Lleida: una a Torregrossa, una altra a Juneda i la tercera a Els Alamús. La policia catalana ha assegurat aquest dimarts que la detenció és el resultat d’una investigació iniciada el 18 d’abril, després de tenir coneixement que en una explotació ramadera de Juneda havien robat 140 porcs valorats en uns 25.000 euros. El 23 d’abril es va produir un segon robatori amb el mateix 'modus operandi' en una granja de Torregrossa, on es van emportar 42 porcs valorats en uns 4.200 euros, i el 6 de maig el tercer, en una granja dels Alamús, on van robar 91 porcs valorats en 12.000 euros.

La investigació va determinar que el detingut també havia comès presumptament un delicte d’apropiació indeguda, ja que una empresa li va entregar uns 2.000 porcs perquè fossin engreixats a les seues granges i es va quedar amb uns 100 porcs, que no va entregar a la companyia ramadera.

Funcionaris de la Conselleria d’Agricultura i de la Unitat Regional de Medi Ambient dels Mossos (URMA) van localitzar el 6 de maig en dos explotacions propietat del detingut 115 porcs que no tenien els identificados dels animals i que "tot apunta que eren els sostrets en els tres robatoris".

L’URMA va obrir diligències per les irregularitats administratives detectades en temes de bioseguretat i ordenació i explotació ramadera que derivarà a la Conselleria d’Agriculutra perquè puguin obrir un expedient per les múltiples irregularitats sobre sanitat i benestar animal.

tracking