SEGRE

Obren els primers hotels de l'Alt Pirineu amb treballadors com a principals clients

Les anul·lacions encara superen la demanda d'habitacions

La recepció de l'hotel Les Brases de Sort.

Obren els primers hotels de l'Alt Pirineu amb treballadors com a principals clientsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb l'entrada a la fase 1 del desconfinament alguns hotels de l'Alt Pirineu han començat a obrir les portes als seus clients. L'Hotel Les Brases de Sort, al Pallars Sobirà, ja ha rebut els primers clients des de dilluns. Es tracta de treballadors de fora del Pallars que s'han hagut de desplaçar al territori per feina. David Escribà, propietari de Les Brases, ha explicat que aquests dies el telèfon de la recepció sona per fer reserves a darrera hora de treballadors o contràriament per anul·lar aquelles que s'havien fet ja fa dies per vindre de turisme al Pallars. Escribà ha comentat que han intensificat els registres de neteja diaris i les distàncies de seguretat entre personal de l'hotel i clients.

Escribà ha assenyalat que el turisme encara tardarà a arribar donat que solament poden venir a l'hotel turistes de l'Alt Pirineu i aquests no són el públic potencial d'aquesta zona.

Les Brases a poc a poc s'ha anat adaptant a la situació actual arran del coronavirus. Per exemple les cartes del restaurant, que ara ofereix a la terrassa, les ha habilitat amb un codi QR perquè els clients no hagin de tocar cap tipus de paper. També les ha posat en gran format perquè es puguin llegir fàcilment des de les taules de la terrassa.

L'Hotel Vall d'Àneu, a Esterri d'Àneu (Pallars Sobirà) és un cas diferent donat que ells reben treballadors, en aquest cas de companyies elèctriques, des del mes d'abril. Aquest establiment va demanar un permís especial per poder allotjar aquests treballadors que es trobaven al territori fent tasques essencials.

Maria Teresa Sambola, gerent de l'Hotel Vall d'Àneu, ha explicat que ara, ja a la fase 1 del desconfinament, segueixen tenint reserves de treballadors. Pel que fa als clients turistes, la major part dels quals són de l'àrea metropolitana, no tenen autorització per sortir del seu entorn geogràfic i per tant les reserves d'aquest perfil són nul·les.

Pel que fa a les anul·lacions, Sambola ha comentat que no són "massives" i la gent espera a darrera hora per fer les cancel·lacions. Posa d'exemple que les reserves de juny, juliol i agost no s'han anul·lat, fet que evidència "les ganes" que té la gent d'anar de vacances al Pirineu, ha sentenciat Sambola.

tracking