SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Detingut un ramader de Torregrossa acusat del robatori de 273 porcs en tres granges

Els Mossos van trobar una part dels animals, valorats en 41.200 euros, en explotacions de l’arrestat

Imatge d’alguns dels porcs robats que van ser trobats a la granja del detingut.

Imatge d’alguns dels porcs robats que van ser trobats a la granja del detingut.MOSSOS D’ESQUADRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dimecres de la setmana passada un ramader de 37 anys de Torregrossa acusat del robatori de 273 porcs de tres granges de Ponent valorats en 41.200 euros. La policia catalana li imputa tres delictes de robatori amb força i un delicte d’apropiació indeguda.

La detenció és el resultat d’una investigació iniciada el 18 d’abril, al tenir coneixement que en una explotació ramadera de Juneda es va produir un robatori amb força. Algú va forçar l’accés a la granja i va sostreure 140 porcs valorats en uns 25.000 euros. Tot just cinc dies després, es va produir un segon robatori amb el mateix modus operandi en una granja de Torregrossa, on van sostreure 42 porcs valorats en uns 4.200 euros. Finalment, dimecres passat es va consumar un tercer robatori en una granja del Alamús, on van desaparèixer un total de 91 porcs valorats en 12.000 euros. Les indagacions del Grup d’Investigació del Pla d’Urgell-Garrigues, en la qual també van participar membres del Grup d’Investigació i Documentació de la Regió Policial de Ponent i agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de les Garrigues i el Pla, van permetre identificar el presumpte autor dels robatoris, que va ser localitzat i detingut el mateix dia de l’últim robatori a Torregrossa. Els investigadors van procedir a escorcollar dos explotacions ramaderes propietat del detingut. En aquestes entrades, en les quals van col·laborar membres de l’Agricultura i de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA), es va localitzar 115 porcs que no tenien els crotals que identifiquen els animals i que tot apunta que eren els sostrets en els tres robatoris. L’URMA va obrir diligències per les irregularitats detectades en temes de bioseguretat i ordenació i explotació ramadera, les quals seran enviades a Agricultura perquè es pugui obrir un expedient per les múltiples irregularitats. Dels porcs recuperats, 74 van poder ser entregats als legítims propietaris.

De la investigació també es va desprendre que el detingut, presumptament, havia comès una apropiació indeguda, ja que una empresa li va entregar uns 2.000 porcs per a engreix i es va quedar amb un centenar. La investigació continua oberta per identificar la resta d’implicats en aquests delictes.

tracking